"See on suur suunamuutus, kuid mul pole midagi kaotada," ütles Eder Ilta-Sanomatele.

Soomlanna uueks treeneriks on 49-aastane austerlane Reinhard Gösweiner, keda on kodumaal kirjeldatud kui rahulikku ja analüütilist juhendajat, kes suudab saavutada häid tulemusi. Viimastel hooaegadel töötas ta Valgevene naiskonna treenerina.

"Ma tean ja tunnen teda pikka aega. Ta on olnud minu abikaasa Benjamin Ederi koostööpartner Austria koondises ja nüüd on nad teinud koostööd Valgevene koondises," sõnas soomlanna.

Gösweiner seadis koostöö alustamise üheks tingimuseks, et Eder peab kasutama spordipsühholoogi Tom Schoffeneggeri teeneid.

Uus treener on 33-aastasele Ederile ette valmistanud põhjaliku treeningprogrammi, mille täitmist on sportlane juba alustanud. Austria juhendaja vastutab ka laskmistreeningute eest.

Eelmisel hooajal sai Eder MK-sarja kokkuvõttes 54. koha ja saavutas parimal võistlusel 15. koha.

"2013. aastal jõudsin esimest korda oma karjääri jooksul MK-l esikümnesse. Nüüd oli esimene kord pärast seda hooaega, kui TOP 10 kohta ei tulnud. See oli pettumus," tunnistas Eder.

Kogenud soomlanna on karjääri jooksul kolmel korral MK-l poodiumile pääsenud ning oli 2017. aasta MMil 15 km distantsil neljas.