Säther kritiseeris teravalt Norra jooksuvendade Ingebrigtsenite treenerist isa Gebert Ingerbrigtseni ideed, et Norras võiks hapnikumaskide kasutamise legaliseerida. Kui Norra suusakogukond on mõtte vastu, siis riigi kergejõustikuliit ja olümpiakomitee tippspordiüksus on asunud Ingebrigtsenit toetama.

"Nad tahavad innukalt laiendada Norra tippspordis aktsepteeritud piire," kirjutab Säther
Dagbladetis.

Säther tõmbab hapnikumaskide lubamise ja 2001. aasta Lahti suusa MMi dopinguskandaali vahele otsese võrdusmärgi. Ta tuletab meelde, et Soome suusatajad kasutasid taastumiseks hapnikumaske vaid paar tundi enne seda, kui dopinguga vahele jäädi.

"Soomlaste suurepärased tulemused põhinesid tehnoloogilisel hallil alal. See oli petmine. Skandaal hävitas Soome kui tippspordi juhtriigi maine. Nüüd tahame meie ise oma spordi hävitada, lubades tippsportlastel kanda samu hapnikumaske," kurjustab Säther.

Gebert Ingerbrigtseni arvates võiks maskide kasutamise lubada vaid tippsportlaste, mitte aga noorte hulgas. Sätheri arust on selline mõte väga kohatu.

"Noored peavad ellu jääma tavalises Norra õhus, samal ajal kui meie tähed manipuleerivad alpimajade ja hapnikumaskide abil. Eliit ei või saada konkurentsieelist ülejäänud ühiskonna ees. Kui soovite säilitada vähemalt mingit seost juunioride spordi ja tippspordi vahel, ei tohi hapnikumaske lubada," leiab ajakirjanik.

Hapnikumaskide vastu on rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) ja rahvusvaheline suusaliit (FIS). Neid ei tohi kasutada näiteks tänavustel Tokyo olümpiamängudel ega FISi raames toimuvatel võistlustel. Ka alpimaja kasutamine on hetkel Norras keelatud.