Sel aastal oli sarnaselt 2019. aastale õhus võimalus, et mõlema eurosarja finaalis mängivad ainult inglased. Sel korral jõudsid Meistrite liigas finaali Manchester City ja Londoni Chelsea. Euroopa liigas tuleb Unitedile vastu aga Villarreal, kes alistas poolfinaalis inglaste Londoni Arsenali.

United kaotas korduskohtumise AS Romale 2:3, kuid kahe mängu kokkuvõttes jäädi peale 8:4. Kordusmängus pääses United juhtima 39. minutil Edinson Cavani tabamusest. Edin Džeko viigistas 57. minutil seisu ja 60. minutil viis Bryan Cristante võõrustajad juhtima. Cavani kustutas aga kiirelt itaallaste tärganud lootuse ning tõi 68. minutil tabloole 2:2 viigi. Rooma klubile andis korduskohtumises võidu Nicola Zalewski 83. minuti värav.

Teises poolfinaalis tegid Londoni Arsenal ja Villarreal esimese koduväljakul 0:0 viigi. Kuna avamängu võitis Villarreal 2:1, siis finaali lähevad hispaanlased.

Euroopa liiga finaal peetakse tänavu 26. mail Gdanskis.

Manchester Unitedi jaoks on see teine kord mängida Euroopa liiga finaalis. Esimest korda jõuti nii kaugele 2017. aastal ning toona tõsteti pea kohale ka karikas. Villarreal jõudis Euroopa liiga finaali esmakordselt.