Esmalt teatati, et Volgogradi spordikooli direktor määratakse koduaresti. „Ennetava meetmena määrati ta kuni 30. juunini koduaresti,“ teatati uudisteagentuuri Interfaxi vahendusel.

Direktorit süüdistatakse hooletuses ning lisaks hankis just tema spordikoolile minibussi, mis ei vastanud kõikidele turvanõuetele. Direktori nime ei avalikustatud.

Praeguseks on selgeks tehtud, et just direktor andis loa, et korvpallivõistkond võib reisida Volgogradist Tšerkesski.

Õnnetus leidis aset 30. aprillil. Õnnetuses hukkus viis noorkorvpallurit. Kokku oli bussis 14 last ning kolm täiskasvanut. Seitse viga saanud inimest toimetati parema arstiravi saamise nimel Moskvasse.

Väljaanne Izvestija kirjutas, et õnnetus juhtus Jamka küla lähistel. Noorkorvpallureid transportinud Mercedese minibuss põrkas seal kokku veoautoga. Õnnetuse põhjustas aga hoopis kolmas auto. Nimelt olevat VAZ-i roolis olnud mees üritanud mööduda veoautost, kuid see tal ei õnnestunud ning selle asemel sõitis ta hoopis veoautole külje pealt sisse. Järgnes veoauto kokkupõrge minibussiga.

30. juunini määrati koduaresti ka minibussi juht. VAZ-i juht on võetud vahi alla ning tema osas on oodata värskeid uudiseid samuti 30. juunil.