Inglismaa jalgpallikoondis alustab ettevalmistust EM-finaalturniiriks maavõistlusmängudega Austria ja Rumeenia vastu. Esimene neist peetakse 2. ja teine 6. juunil. Finaalturniiril peab Inglismaa esimese kohtumise 13. juunil, kui Wembley staadionil minnakse vastamisi Horvaatiaga.

EM-iks ettevalmistus võib saada aga tõsise löögi, kuna Meistrite liiga finaal peetakse tänavu 29. mail ja Euroopa liiga finaal 26. mail.

Meistrite liiga finaali on jõudnud Inglismaa tiimid Manchester City ja Londoni Chelsea. Euroopa liiga finaalis on ühe jalaga kohal Manchester United ja sinna on võimalik jõuda ka Londoni Arsenalil.

Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate on tõdenud, et ta sooviks mängumeestele anda klubihooaja järel ka mõned puhkepäevad, kuid eurosarjade finaalid peetakse vahetult enne koondiste esimesi maavõistlusmänge. Seega võib juhtuda, et nimetatud maavõistlusmängudes peab Inglismaa läbi ajama pooliku koosseisuga ja korralik ettevalmistus EM-iks jääb tegemata.

Chelsea ridadest on ilmselt koondisesse kuulumas Mason Mount, Ben Chilwell ja Reece James. ManCity ridadest ootavad kutset Phil Foden, Kyle Walker, John Stones ja Raheem Sterling.

Manchester Unitedit mängijatest on ilmselt Inglismaa koondisesse kuulumas Harry Maguire, Luke Shaw, Marcus Rashford ja Dean Henderson. Arsenali ridadest pääseb Inglismaa koondisesse ilmselt Bukayo Saka.

EM-koosseisud tuleb ametlikult kinnitada 1. juuniks.