Nimelt saab Grosjean teha 27. juunil toimuva Prantsusmaa GP eel teha Lewis Hamiltoni mulluse W10 masinaga demonstratsioonsõitu. Kaks päeva hiljem teeb Grosjean Mercedese masinaga kaasa ka terve testipäeva.

"Ma ei tahtnud enda karjääri avariiga lõpetada," sõnas Grosjean BBC vahendusel. "Haiglas olles lugesin Toto Wolffi lauseid, kes ütles, et ta sooviks anda mulle hea meelega võimaluse ühe päeva Mercedese autoga sõita."

"Haiglas voodis valudes lamades hindasin seda väga. Olen tänulik sellise võimaluse eest," jätkas ta. "On väga haruldane, kui saad võimaluse sõita maailmameistri tiitli toonud F1 autoga lihtsalt lõbu ja naudingu pärast."

"Idee sündis, kui tundus, et Romaini karjäär F1-s saab läbi. Me ei tahtnud, et see õnnetus jääks tema viimaseks hetkeks F1 masinas," lisas omalt poolt Toto Wolff.

Haasi võistkonnas sõitnud Grosjean pidi karmi avarii tõttu hooaja viimased kaks etappi vahele jätma. Juba varasemalt oli aga teada, et kogenud prantslane tänavusel aastal sarjas kaasa ei löö. Pika karjääri jooksul sai ta kirja 179 etappi ning kümme poodiumikohta.