Skandaal sai alguse sellest, kui endine Saksamaa koondislane Aogo postitas õhtuse Manchester City ja PSG mängu järel sotsiaalmeediasse kuvatõmmise vestlusest, mis tal oli Jens Lehmanniga. Nimelt oli endine väravavaht kirjutanud talle sõnumi, kus küsis, et kas Aogo aitab mustanahalisena Sky Sportsi kvooti täiendada.

"See sõnum polnud ilmselt mulle mõeldud," kirjutas Aogo postituse juurde.

Lehmann on juhtunu pärast vabandanud. 51-aastane sakslane teatas Twitteris, et sõnumist jäi vale mulje ning ta personaalselt vabandas Aogo ees. "Aogo on Sky eksperdina tark ning tugev esineja. Ühtlasi tõstab ta Sky kvooti."

Vaatamata vabandusele Sky Sports Germany enam Lehmanni stuudiosse tagasi ei oota. "Lehmann on meil tihti külalisena esinenud ning me oleme väga pettunud tema käitumises. Me ei plaani teda enam oma saadetesse kutsuda," seisis teates.

Kui Sky Sportsis käis Lehmann külalisena arvamust avaldamas, siis püsiv leping oli tal investeerimisfirmaga Tennor, kus ta oli spordialaste küsimuste konsultant. Ühtlasi kuulus ta Bundesliga klubi Berliini Hertha juhatusse. Nii Tennor kui Hertha otsustasid Lehmanni kohustustest vabastada.

"Sellised väljendid ei esinda mitte kuidagi Hertha väärtusi. Me distantseerime end igasugusest rassismist ning tervitame Tennori otsust," sõnas Hertha president Werner Gegenbauer.

Lehmann mängis pika karjääri jooksul sellistes tippklubides nagu Schalke 04, AC Milan, Dortmundi Borussia, Arsenal ja Stuttgart. Ta tuli korra nii Itaalia, Saksamaa kui ka Inglismaa meistriks. Saksamaa koondise eest sai ta kirja 61 kohtumist.