Eesti naiskond mängis eile kaks mängu. Esimeses kohtumises tuli vastu võtta napp kaotus USA-lt tulemusega 3:5. Eestil oli seejuures viimases voorus kasutada viimase kivi eelis ja kaotusseisult 3:4 võtta kahe punkti ja võit. Kahjuks Turmanni viimane vise ebaõnnestus.

Päeva teises kohtumises tuli aga kauaoodatud ja teenitud esimene ajalooline võit Saksamaa üle. Ka see mäng oli tasavägine ja esmakordselt sel MM-il läks mäng ekstravooru. Eesti oli seejuures enne kümnendat vooru taga 7:9, aga suutis viimase kivi eelist kasutada ja tulemusega 9:9 viia mängu ekstra vooru. Ekstravoorus oli seejuures viimase kivi eelis sakslannadel. Eesti ehitas hästi mängu üles, kuid viimane vise jäi seitsmendat MM-i mängivale kogenud Saksamaa kaptenile, kes ebaõnnestus ja Eesti röövis veel kaks punkti ja kogu mäng Eestile seega 11:9.

"Me oleme seda võitu pikalt oodanud. Meil on olnud senini väga tasavägised mängud siin turniiril ja ka valusad kaotused mängu lõppude näol," sõnas kapten Marie Turmann. "Me lihtsalt väga-väga tahtsime seda esimest võitu kätte saada. Meil on tiimina väga hea meel, et saime võidupunktid kirja. Üks on selge, võiduta me koju tagasi ei tule ja ka järelejäänud mängudes anname kõigile oma parima lahingu.”

Eesti naiskonnal on täna kaks väga olulist mängu, kui kohtutakse Korea ja Itaaliaga. 2018 olümpiahõbe Korea on seni MM-turniirilt saanud 2 võitu ja Itaalia sarnaselt Eestiga ühe.

Eesti naiskond mängib MM-il koosseisus kapten Marie Turmann, abikapten Liisa Turmann, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Kerli Laidsalu. Võistkonna treeneriteks on Nicole Strausak (Šveits) ja Derek Brown (Šotimaa).

Maailmameister selgub 9. mail.

Eesti naiskonna edasine ajakava MM-il:
Eesti vs Korea (4. mai)
Eesti vs Itaalia (4. mai)
Eesti vs Kanada (5. mai)
Eesti vs Šotimaa (5. mai)
Eesti vs Taani (6. mai)
Eesti vs Jaapan (7. mai)
Eesti vs Šveits (mängu uus aeg teadmata)