Kuigi Eesti koondis sõitis Slovakkiasse, et pidada seal kaks ametlikku kontrollmängu, tuli Slovakkia koondisesse murdnud kõhuviiruse tõttu plaanid ringi teha, kirjutab Volley.ee. Nii jäid ametlikud mängud ära ja pühapäeval peeti üks treeningmäng.

Eesti naiskonna peatreener Lorenzo Micelli andis mänguaega pea kõigile 15 mängijale, resultatiivseimaks kerkis oodatult diagonaalründaja Kertu Laak, kes tõi 16 punkti (+10), 10 punkti (+4) lisas Nette Peit, 9 punkti (+6) panustas sünnipäevalaps Liis Kullerkann ja 6 punkti (+3) Kristiine Miilen.

Eesti naiskonna vastuvõtt oli 38%, rünnakuid lahendati 36-protsendiliselt, blokiga saadi 7 ja serviga 9 punkti (3 ässa lõi Kullerkann) ning eksiti 5 pallingul.

Slovakkia poolel tõi Nikola Radosov 17 punki (+14). Slovakkia vastuvõtt oli 42%, rünnak oli 38%, blokiga saadi 11 ja serviga 6 punkti (11 viga).

Mõlemad koondised valmistuvad Euroopa meistrivõistluste valikmängudeks. Eesti sõidab juba järgmisel nädalal Valgevenesse, kus kohtutakse 10.-14. maini toimuval A-alagrupi turniiril Valgevene ja Šveitsiga. Finaalturniirile pääsemiseks tuleb alagrupis tulla kahe parema sekka.

Slovakkia kuulub D-alagruppi koos Soome, Kosovo ja Montenegroga.