30. aprillil Kanadas Calgary’s alanud naiste kurlingu maailmameistrivõistlused, kus esmakordselt osaleb ka Eesti naiskond, on võistkondadel mängitud 4 kuni 6 kohtumist. Tabeli tipus on kaotuseta RCF (Venemaa Kurlingu Föderatsioon) ja Šveits, kes on ainsad kaotuseta võistkonnad.

Eesti võistkond alustas MM-i kaotusega Hiinale tulemusega 3:10. Järgmises mängus astus vastu valitsev olümpiavõitja Rootsi, kellega mängiti punkt punktis kuni viimase vooruni. Enne viimast vooru oldi taga kõigest 4:5, kuid viimane voor ja mäng kuulus rootslastele lõpptulemusega 4:7. Senine kõige tasavägisem mäng oli Tšehhiga, kus Tšehhi pani paremuse maksma oma ja mängu viimase viskega - lõpptulemus 8:7 Tšehhile. Seni viimases mängus kohtuti MM’i liidri RCF’iga ja vastu tuli võtta kaotus 6:8.

"Kui välja jätta esimene mäng Hiina vastu, siis oleme oma vastastele andnud korralikud lahingud," sõnas võistkonna kapten Turmann. "Kogenumad on osanud mängulõpud enda kasuks pöörata. Kahju on loomulikult Tšehhi mängust. Oleme seda võistkonda varasemalt korduvalt võitnud, seekord oli kahjuks nende kord. Positiivset on nii mängust maailma edetabeli esimese Rootsi kui ka ühe MM-i favoriidi RCF’i üle, kus suutsime mängus olla lõpuni. See annab jõudu järelejäänud 9 mänguks.”

Eesti naiskond mängib MM’il koosseisus kapten Marie Turmann, abikapten Liisa Turmann, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Kerli Laidsalu. Võistkonna treeneriteks on Nicole Strausak (Šveits) ja Derek Brown (Šotimaa).

Maailmameister selgub 9. mail.

Eesti naiskonna edasine ajakava MM-il:
Eesti vs USA (3. mai)
Eesti vs Saksamaa (3. mai)
Eesti vs Korea (4. mai)
Eesti vs Itaalia (4. mai)
Eesti vs Kanada (5. mai)
Eesti vs Šotimaa (5. mai)
Eesti vs Taani (6. mai)
Eesti vs Jaapan (7. mai)
Eesti vs Šveits (mängu uus aeg teadmata)

World Curling TV Youtube kanalil on võimalik näha järgmisi Eesti mänge: 5. mail Kanada ja 8. mail Jaapani vastu. Alguskellaajad Eesti aja järgi vastavalt kell 18:00 ja 23:00.