Argentina prokuratuuri tellimusel valminud 70-leheküljelise raporti koostas 20-st meditsiinieksperdist koosnev meeskond.

Läbi aegade üheks parimaks jalgpalluriks peetav Maradona suri 25. novembril oma kodus Tigres südamerabanduse tagajärjel. Enne seda oli ta raporti kohaselt "pikaks ja valusaks ajaks" üksi jäetud.

Aruanne väidab, et Maradonal olnuks märkimisväärselt paremad võimalused ellu jääda, kui tema eest oleks korralikult hoolt kantud. Uurimise kohaselt jäeti Argentiina vutilegend saatuse hooleks vähemalt viimaseks kaheteistkümneks tunniks oma elus.

Maradonale tehti paar nädalat enne surma ajuoperatsioon. Sellest lähtuvalt on Argentinas jätkumas uurimine operatsiooni teostanud neurokirurgi Leopoldo Luque üle. Lisaks on uurimise all psühhiaater Agustina Cosachov, psühholoog Carlos Diaz ja kaks meditsiiniõde.

Maradona lahkamisraport kinnitas, et argentiinlase organismis ei olnud jälgi narkootikumidest ega ka alkoholist. Uurijad leidsid vutilegendi organismist ainult jälgi depressiooni ja ärevushäirete raviks mõeldud retseptiravimitest.

1986. aastal Argentina koondisega maailmameistritiitli võitnud Maradona suri 60 aasta vanusema.