"Oleme vastastikusel kokkuleppel otsustanud Vincent Landais`ga professionaalselt lahku minna. Miski ei saa kahjustada meievahelist ilusat sõprust. Elu koosneb aga valikutest ja see oli üks neist, mis meile peale suruti," teatas Loubet.

Landais tunnistas ajalehele L'Est Républicain, et kuna nende tulemused on valmistanud pettumuse, pidi keegi vastutuse võtma.

"Sain just teada, et järgmisele rallile mind enam ei lasta. Kui kõik läheb hästi, on see sõitja teene. Kui ei lähe hästi, on süüdi kaardilugeja... Meie tulemused jätsid soovida. Ja Pierre-Louis`il kästi midagi muuta, kui ta tahab ka 2022. aastal jätkata. Pead hakkasid veerema," selgitas Landais, miks teda Portugali etapil enam näe.

"Jään siiski positiivseks ja üritan meeles pidada, et tänu Pierre-Louis`le sain oma eesmärke täita," lisas prantslane.

Kes Landaisi asemele Loubet` kõrvale istub, pole veel selge. Portugali MM-etapp sõidetakse 20.-23. maini.

Loubet ja Landais, kes tulid 2019. aastal WRC2 tšempioniks, said tänavusel Monte Carlo rallil 16. koha. Arktika rallil piirduti 39. ja Horvaatia etapil 29. kohaga.

Alates eelmise hooaja lõpust on ralli tippsõitjatest kaardilugejat vahetanud ka Thierry Neuville, Dani Sordo, Gus Greensmith, Teemu Suninen ja Sebastien Loeb.