Tegemist on võistlusega, kus Breen tegi üheksa hooaega tagasi Peugeot 207 S2000-ga avarii, milles hukkus tema kaardilugeja Gareth Roberts. Saatuslikuks said teepiirded, mis tungisid kaardilugeja poolt autosse.

Breen pole pärast seda traagilist õnnetust kunagi Sitsiilia saarel käinud, kuid nüüd teeb ta emotsionaalse naasmise. Iirlane soovib selle võistlusega austada oma parima sõbra mälestust. Breen ja Roberts jõudsid koos võistelda kolm ja pool aastat.

"Olen sellel rallil proovinud osaleda juba mitu aastat. Mul on tunne, et pean sinna tagasi minema ja selle peatüki oma elust sulgema," tunnistas Breen DirtFishi portaalile.

"Olen alati öelnud Andreale (Hyundai meeskonna boss Adamo - toim.), et kui võimalus avaneb, tahan sinna sõitma minna. Kindlasti ei oleks paremat viisi selle peatüki sulgemiseks kui ralli võitmine," lisas iirlane.

Breen ja varalahkunud Roberts võitsid 2011. aastal WRC akadeemia sarja. Pärast traagilist õnnetust on Iiri rallimees kandnud alati nii oma võistluskiivril kui autol 24-aastaselt hukkunud Robertsi nime.

"Püüan sellest võtta positiivse kogemuse, kuid see on tohutult keeruline. Olen kindlasti üks emotsionaalsemaid tüüpe, nii et karm nädalavahetus on varuks. Kuid ma tahan seda teha," lisas Breen.

7.-8. maini sõidetaval Targa Florio rallil osalevad Hyundai sõitjatest veel ka Thierry Neuville, Ole Christian Veiby ja Andrea Crugnola. Neuville ja Veiby osalevad rallil Hyundai i20 Coupe WRC masinaga, Breen ja Crugnola löövad kaasa R5 autoga.