Venemaa meedias avaldati foto kohtu dokumendist, milles ärimees Irakli Katšarava ütleb, et on maailma 35. reketi karjääri rahastanud 2015. aastast, kuid pole sellest mingit vastuhüvitist saanud. Ta väidab kohtule esitatud paberis, et Basilašvili peaks temaga lepingujärgselt oma turniiridel saadud auhinnarahasid jagama, vahendab Ubitennis.net.

Katšarava väidab, et tennisist on talle võlgu 1,5 miljonit dollarit. Kogu karjääri peale on 29-aastane Basilašvili teeninud 6 046 229 USA dollarit, tänavusel aastal 294 421.

Katšarava advokaatide sõnul oli neil kokkulepe, et Basilašvili annab talle 30% auhinnarahadest, mis ta teenib TOP 50 tennisistina ning jagab teatud protsenti ka oma sponsorteenistusest.

Katšaravat esindav advokaat Anna Jalagonia ütleb, et Basilašvili on vastavat lepingut rikkunud alates 2017. aastast. Tbilisi kohus võttis hagi sisse teisipäeval, 27. aprillil.

Eelmisel aastal kaebas Basilašvili kohtusse tema eksabikaasa Neka Dorokašvili, süüdistades meest koduvägivallas.

Basilašvili mängib sel nädalal Müncheni ATP turniiril, kus ta on asetatud viiendana. Tänases veerandfinaalis ehk kolmandas ringis mängib ta Slovakkia tennisisti Norbert Gombosega (ATP 95.).

Märtsis toimunud Doha turniiril sai Basilašvili tennisemeedias kõvasti tähelepanu tänu veerandfinaalis Roger Federeri alistamisele. Lõpuks võitis grusiin ka terve turniiri, alistades finaalis hispaanlase Roberto Bautista Aguti. See oli tema selle hooaja esimene ja karjääri neljas tiitel.