Manchester United sahistas ühes eurosarja mängus kuus korda võrku viimati 2007. aasta aprillis just AS Roma vastu (7). Kahes tugevaimas eurosarjas nähti nii palju väravaid ühe võistkonna poolt viimati 1964. aastal Euroopa karikasarjas Madridi Reali esituses.

Kaks väravat lõid uruguailane Edinson Cavani ja portugallane Bruno Fernandes, jala said valgeks ka Paul Pogba ja Mason Greenwood.

Fernandes viis Unitedi juba 9. minutil juhtima, kuid poolaeg lõppes külaliste 2:1 eduseisul. 15. minutil realiseeris Roma kapten Lorenzo Pellegrini penalti, mille Pogba tekitas palli käega mängides. 34. minutil andis Pellegrini väravasöödu endisele Manchester City ründajale Edin Džekole, kes Old Traffordi staadionil on viimases viies mängus löönud juba kuus väravat.

Cavani esimene värav sündis juba kolm minutit peale vaheaega ning teine 64. minutil. 71. minutil tegi Fernandes penaltist 4:2, neli minutit hiljem andis ta juba resultatiivse söödu Pogbale, Greenwood vormistas lõppskoori 86. minutil.

"Realiseerisime enamus oma võimalusi, mistõttu oleme väga rahul. Näitasime iseloomu - tulime tagasi, mitte ei kaotanud pead. Me ei näinud avapoolaja esimesed kümme minutit head välja, aga võtsime end kokku," kommenteeris Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjaer.

Roma loots Paulo Fonseca: "Keeruline on selgitada, kuidas sama meeskond mängis nii hästi esimesel poolajal, aga tegi siis sellise teise poolaja. [Väärikate] vahetuste puudumisel on Unitedi-suguste meeskondade vastu raske. Meie jaoks on võistluste sellisesse faasi jõudmine nagunii positiivne. Samuti on positiivne see, kuidas me esimesel poolajal esinesime. Kuid teisel poolajal läks meil kõik valesti."

Fonseca viitas avapoolajal tehtud kolmele sunnitud vahetusele, mis kõik olid tingitud vigastustest. 28. minutil sai vigastada ka Roma hispaanlasest väravavaht Pau Lopez (26), keda asendas 37-aastane itaallane Antonio Mirante.

Kahe punase kaardiga mäng Villareal - Arsenal

Vähem tuliselt ei alanud ka teine poolfinaal, mille avamängus sai Villareal 2:1 jagu Londoni Arsenalist, kusjuures mõlemad meeskonnad lõpetasid mängu kümnekesi.

Hispaania klubi läks 2:0 juhtima Manuel Triguerose 5. ja Raul Albioli 29. minuti väravatest. Vahetult enne poolajavilet teenis Arsenali poolkaitsja Daniel Ceballos esimese kollase kaardi, mida ta nägi veel enne duširuumi siirdumist ka 57. minutil.

73. minutil teenis Arsenal penalti. Kohtuniku esialgset otsust kinnitas ka VAR ning Pepe tõi ka Arsenalile ühe värava. Seitse minutit hiljem jäi ühest mehest ilma ka Villareal, kui teise kollase korjas poolkaitsja Etienne Capoue.

Karl Jakob Hein Arsenali koosseisu ei kuulunud. Väravas seisis sakslane Bernd Leno, pingil olid 19-aastane Inglise väravavaht Arthur Okwonko ja austraallane Mathew Ryan. Eesti koondise väravavaht istus viimati Arsenali pingil veerandfinaali avamängus Praha Slavia vastu.

Euroopa liiga poolfinaalide korduskohtumised peetakse 6. mail.
1x
00:00