COVID-19 viirusest tulenevad keerulised olud ei anna korraldajale hetkel täielikku kindlust, et võistluse saab läbi viia vastavalt plaanidele, kuid praeguse seisuga liigub üldine epidemioloogiline olukord võistluste läbiviimist arvestades positiivses suunas.

Kindlasti ei soovi korraldaja mingilgi määral seada ohtu võistlejaid ega korraldusmeeskonda. Sellega seoses täpsustub osa korraldusega seotud detaile hiljem ning siinkohal loodab korraldaja ka võistlejate mõistvale suhtumisele.

Igal juhul tuleb kõigil võistlejatel, tiimiliikmetel, ametnikel ja ka pealtvaatajatel täita Eesti Vabariigi Valitsuse ja Terviseameti poolt kehtestatud nõudeid. Lõplik otsus võistluste toimumise kohta avaldatakse 14. mail 2021. Täpsemad juhised, kuidas tõkestada viiruse levikut võistluste käigus saadetakse kõigile osapooltele hiljemalt 21. mail 2021.

Kahel päeval sõidetav Rapla ralli on Eesti autoralli lahtiste meistrivõistluste 2. etapp (klassidele EMV9 ja EMV10 1. etapp), mis sõidetakse kiiretel ja tehnilistel Raplamaa teedel. Võistlusraja kogupikkuseks on planeeritud 412,09km, millest lisakatsed moodustavad 104,04km. Kokku on kavas 12 kiiruskatset, millest korduvkatseid on 6. Starti oodatakse osalema võistlejaid nii Eestist kui ka välisriikidest, kokku on lubatud võistlusrajale kuni 90 rallimasinat.

„Oleme koos korraldusmeeskonnaga pingsalt jälginud COVID-19 viiruse levikuga seotud näitajaid ja piiranguid ning hetkeseisuga on lootust, et olukord on piisavalt paranemas, mis võimaldaks meil sel aastal ka Rapla ralli läbi viia. Meie meeskond on aktiivses suhtluses nii Eesti Autospordi Liidu kui ka Terviseametiga ja monitoorime pidevalt olukorda,“ ütles Rapla ralli peakorraldaja Kaido Vilu pressiteate vahendusel.