Homme algavad Kanadas Calgary’s naiste kurlingu maailmameistrivõistlused, kus esmakordselt osaleb ka Eesti naiskond, kes pääses sinna tänu 8.-ndale kohale 2019. aasta Euroopa meistrivõistlustel. Kokku osaleb MM’il 14 võistkonda: Aasiat esindavad Hiina, Jaapan ja Korea, Põhja-Ameerikast on kohal korraldaja Kanada ja USA, Euroopast Itaalia, Rootsi, Saksamaa, Šotimaa, Šveits, Taani, Tšehhi ja Venemaa Kurlingu Föderatsioon (RCF). Valitsev maailmameister on 2019. aastast Šveits. Uus maailmameister selgub 9. mail, play-offid algavad 7. mail.

“Eesti kurlingu jaoks on suur asi juba ainuüksi meie naiskonna osalemine MM’il. Seda näitab kasvõi fakt, et kohal on hetke maailma 13 parimat riiki pluss Eesti, kes on maailma edetabelis number 19," sõnas Eesti Curlingu Liidu juht Rainer Vakra. "See MM on Eesti kurlingu jaoks kindlasti pidupäev ja tähistab ühe pühendunud naiskonna, tema treenerite ning toetajate valitud tee õigsust. Kogu Eesti kurlingu kogukond on Teie üle uhke ja hoiab Teile pöialt.”

”Loomulikult oleme õnnelikud, et saame osaleda MMil ja eriliseks teeb selle veel see, et MM toimub just nn maailma kurlingu mekas Kanadas," lisas võistkonna kapten Marie Turmann. "Olen osade oma võistkonnakaaslastega osalenud 2012. aastal noorte taliolümpial, 2015. aastal juunioride maailmameistrivõistlustel, 2018. jõudsime kodusel EM’il B divisjonis hõbedale ja aasta hiljem juba Euroopa meistrivõistluste A divisjonis 8 hulka, mis tagaski lõpuks pääsu siia MM’ile. See teekond siia on olnud piisavalt pikk, et osata igat hetke sellest võistlusest nautida, sest saame võimaluse mängida absoluutse maailma tipu vastu.”

Eesti naiskond mängib MM’il koosseisus kapten Marie Turmann, abikapten Liisa Turmann, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Kerli Laidsalu. Võistkonna treeneriteks on Nicole Strausak (Šveits) ja Derek Brown (Šotimaa).

***

Portaal Inside The Games vahendas eile, et MM-i eel tuvastati Calgarysse saabunud koondiste seas kaks koroonasse nakatunud inimest. Esimene koroonapositiivne tuvastati möödunud nädalal võistluseelse karantiini käigus tehtud laustestimise tulemusel. Teine nakatunu tuvastati koroonapositiivse lähikontaktsete seas tehtud uue testimise käigus. Missugust võistkonda koroona kimbutab, pole avalikustatud.

Eesti naiskonna ajakava:
Eesti vs Hiina (30. aprill)
Eesti vs Rootsi (1. mai)
Eesti vs Tšehhi (1. mai)
Eesti vs Šveits (2. mai)
Eesti vs Venemaa Kurlingu Föderatsioon (2. mai)
Eesti vs USA (3. mai)
Eesti vs Saksamaa (3. mai)
Eesti vs Korea (4. mai)
Eesti vs Itaalia (4. mai)
Eesti vs Kanada (5. mai)
Eesti vs Šotimaa (5. mai)
Eesti vs Taani (6. mai)
Eesti vs Jaapan (7. mai)

World Curling TV Youtube kanalil on võimalik näha järgmisi Eesti mänge: 2. mail kell 23:00 Venemaa Kurlingu Föderatsioon, 5. mail kell 18:00 Kanada ja 8. mail kell 23:00 Jaapani vastu.