Jordaanlane suri kümme päeva pärast ajuoperatsiooni. Kolmanda raundi nokaudiga lõppenud matš Vinogradoviga kehakaalus –81 kg toimus 16. aprillil.

"Ta sai löögiga pihta, kuid see ei näinud ohtlik välja. Seejärel vajus ta kokku nagu surnu," meenutas juhtunut portaali 24Sata vahendusel Kuhar. "Arstid püüdsid teda elustada. 7-8 minutit hiljem jõudis kiirabi kohale ning ta viidi haiglasse."

Jätkuvalt pole selge, kas Al-Swaisati elu lõpetanud vigastus tuli matši käigus või toimus mõne juba olemasoleva terviseprobleemi ägenemine. Kuhari sõnul kuulis ta hiljem, et poksija läks väidetavalt matšile vastu peapõrutusega.

"Järgmisel päeval avastasime, et tal oli hematoom (aju traumaatiline verevalum - toim). Kui tema treeneritega rääkisime, siis nad väitsid, et Al-Swaisat oli MM-i eel peapõrutuse saanud," avaldas horvaat. "Põhimõtteliselt tuli ta MM-ile peapõrutusega riskima..."

Kas kõik poksijad ei pea matši eel tervisekontrolli läbima? "Ma ei tea, miks arstid talle keeldu ei pannud peale. Nad ilmselt ei teadnud vahejuhtumist ja ta ilmselt ei öelnud ka neile," arutles Kuhar. "Arst ei saa sellest (peapõrutusest) teada, kui sportlane sellest ise ei räägi. Rashed käis kaalumisel ja arsti juures, aga ta ei rääkinud kellelegi peavalust ning võttis riski."

"Olen näinud palju nokaute, aga mitte kunagi surma. See kestis üle viie minuti, poiss lamas teadvusetult. Poksis on reegleid pidevalt muudetud, et see oleks võimalikult ohutu," arutles 43-aastane treener. "See (vigastus) ei tulnud poksist, vaid oli juba väljaspool ringi saadud."