Kultuurkapitali juhataja Kertu Saks sõnas, et kuigi Kultuurkapital tänavu Veerpalule toetuse välja maksab, siis see ei tähenda, et see ka järgmistel aastatel jätkub. Tema sõnul sõltub see Eesti Olümpiakomiteest (EOK), kes igal aastal vastavad taotlused välja saadab. "Juhul, kui järgmisel aastal EOK Veerpalu toetamist ei taotle, siis pole ka Kultuurkapitalil põhjust seda kaaluda," selgitas Saks.

EOK peasekretäri Siim Sukles sõnas Delfile, et veel nad otsust Veerpalu tulevase aasta taotluse osas vastu pole võtnud. "2022. aasta taotlused peame ära esitama järgmise aasta jaanuaris," sõnas ta.

"Eelmisel nädalal arutasime olukorda täitevkomitees. Seal jäi kõlama aga mõte, et sõltumata vanadest kangelastegudest ei peaks inimene kehtiva karistuse ajal avalikust sektorist raha saama. See ei puuduta ainult ühte indiviidi, vaid oli üldine põhimõte," rääkis Sukles, rõhutades, et EOK alles otsustab, kas ka edaspidi Veerpalule olümpiavõitja toetust taotleda.

Veerpalule on Kultuurkapitali poolt kahe olümpiakulla ja ühe hõbemedali eest määratud 5400-eurone iga-aastane toetus. Kolme aasta pärast hakkab Veerpalu riigilt saama ka olümpiavõitja eripensioni, mis hetkel 1441 eurot kuus ning võib vastavalt Eesti keskmisele palgale veelgi tõusta.

Veerpalule määratud kahe aasta pikkune spordis tegutsemise keeld kehtib 2023. aasta 17. märtsini.