Teatavasti põrkas seitsmekordne ilmameister Horvaatia ralli 17. kiiruskatsele sõites kokku BMW-ga. Palju kõneainet pakkus Ogier aga sellega, et sõitis avarii järel politseiniku ees sündmuspaigast ära. Hiljem selgus, et kohalik politsei oli andnud talle loa lahkumiseks, kuid antud politseinik, kes teda takistada püüdis, polnud sellest teadlik.

FIA karistas prantslast lõpuks kahe trahviga kokku 7000 euro ulatuses. „Kohtunikud leidsid, et selline avarii ei ole eraldi karistust väärt, kuid Mr. Ogier'i edasine käitumine oli lubamatu. Ta üritas autoga sõita olukorras, kus politsei proovis teda peatada. Ogier põhjustas sellega ohtliku olukorra. Selline vahejuhtum heidab mootorispordile halba varju,“ lisati otsuses. Punase tule alt läbi sõitmise eest sai ta 2000 eurot trahvi. Lisaks peab Ogier järgmise sarnase eksimuse korral ühe MM-ralli vahele jätma.

David Evansi hinnangul ei saanud Ogier FIA-lt piisavalt karistada. "Õnnetus oli tõesti lihtsalt õnnetus, aga sellele järgnenu on aktsepteerimatu. Olen Ogier' suur fänn ning austan teda väga nii sõitja kui inimesena," kirjutas Evans. "Hetke ajendil käitus ta aga politseiga valesti."

"Pole vahet, mis on olukord. Mitte miski ei õigusta ära sõitmist, kui politseiniku käed on sinu auto kapoti peal ja ta püüab sind takistada," jätkas ralliajakirjanik. "Kõik, kes teistmoodi arvavad, proovige seda ise järgi ning helistage Zagrebi vangikongist siis tagasi."

"Jah, kõik juhtus hetke ajendil, üritus oli ilma temata jätkumas ning teda ähvardas ajatrahv. Mul on aga mõned küsimused. Mis siis, kui politseinik oleks Ogier' auto ees koperdanud. Teiseks, missugust eeskuju me näitame? Sellest jäi ebamugav pretsedent," jätkas Evans, keda häiris ka asjaolu, et FIA president ja liiklusohutuse eestvedaja Jean Todt andis hiljem Ogier'le üle Horvaatia ralli võidukarika ning õnnitles teda.

"Ogier teab, et käitus valesti. Kuid kahlustan, et ta teab ka ise, et pääses siin kergelt," lisas Evans, kelle sõnul oleks prantslane tulnud võistluselt eemaldada. "Mõtlesin selle üle pikalt. Tean, et riskin MM-sarja üldliidri välja vihastamisega ning olen teadlik, et ta võib tulevikus minu küsimusi eriata. Kuid siin võin oma arvamust avaldada ning lõplikult veendusin siis, kui minu poeg videot juhtunust vaatas. "Aga issi, ta on ju politseinik," sõnas ta."