Delfi kandis loosimist üle stuudiona, kus ekspertidena lõid kaasa Eesti koondise peatreener Jukka Toijala, koondise üks liidritest Siim-Sander Vene, endine pikaaegne koondislane ja praegune Tartu Ülikooli võistkonna spordidirektor Janar Talts ning Road To Milan projektijuht Oliver Läll.

Eesti koondis loositi kokku Itaalia, Kreeka, Horvaatia, Ukraina ja Suurbritanniaga.

Kõik alagrupid:

A-grupp: Gruusia, Türgi, Hispaania, Venemaa, Belgia, Bulgaaria

B-grupp: Saksamaa, Leedu, Prantsusmaa, Sloveenia, Ungari, Bosnia ja Hertsegoviina

C-grupp: Itaalia, Eesti, Kreeka, Horvaatia, Ukraina, Suurbritannia

D-grupp: Tšehhi, Poola, Serbia, Soome, Iisrael, Holland

Esimesest tugevusgrupist tuli Eesti vastaseks Kreeka. Teised variandid oleks olnud Hispaania, Prantsusmaa ja Serbia. Neist neljast on Kreekal viimasel ajal suurvõistlustelt kõige vähem saavutusi, aga nende ridades mängib maailma parimate korvpallurite sekka kuuluv Giannis Antetokounmpo. Igal juhul on tegu üliraske vastasega.

Teisest tugevusgrupist oli Eesti kokku laulatatud alagrupi korraldaja Itaaliaga, kes valis meid partnerriigiks.

Kolmandast tugevusgrupist sai Eestile vastu tulla kas Horvaatia või Sloveenia. Kuigi Sloveenia liider Luka Doncic jätab tähesäralt Horvaatia koondislased varju, on horvaatidel ühtlasem koosseis. NBA-s mängivad näiteks Bojan Bogdanovic, Dario Saric ja Ivica Zubac, Euroliiga ässadest tuleb kindlasti esile tuua Krunoslav Simoni ja Ante Zizicit.

Neljandast tugevusgrupist loositi Eesti gruppi Ukraina, kelle vastu sai Eesti 2015. aasta EM-il ainsa võidu. Teine variant oleks olnud Soome. Ukrainal on tugevaid mängijaid (näiteks NBA mehed Alex Len ja Svjatoslav Mihhailjuk), aga koondis on suurturniiridel mänginud heitlikult.

Viiendast tugevusgrupist saime vastaseks Suurbritannia. Seega vältisime eeldatavalt tugevamaid võistkondi nagu Belgia ja Iisrael. Neljas variant oleks olnud Ungari. Suurbritannia koosseisu on üsna raske ette ennustada, aga ilmselt on tegu meie jaoks hea variandiga.

Eesti oli kuuendas tugevusgrupis.

2022. aasta EM-finaalturniiri alagrupimängud peetakse 1.-8. septembrini. Kaheksandikfinaali pääseb igast grupist neli paremat, seega tuleb Eestil edestada kahte võistkonda.

Kohamängud peetakse Saksamaal Berliinis, Eesti alagrupimatšid toimuvad Milanos. Euroopa meister selgub 18. septembril.