Avalduses öeldakse, et alaliit osutab igakülgset abi ka Vinogradovile, kelle jaoks see sündmus samuti traagiline on.

"Saime täna rahvusvaheliselt poksiliidult ääretult kurvaks tegeva teate, et Poolas toimunud noorte MMil meie poksijaga võistelnud ning matšijärgselt haiglasse toimetatud Jordaania poksija Rashed Al Swaisat suri Kielce haiglas," seisab avalduses.

"Oleme šokeeritud ja äärmiselt kurvad, et selline traagiline asi on juhtunud. Oleme leinas, sest ei ole midagi hullemat, kui noore inimese elu katkemine.

Eesti poksiliit avaldas täna sügavat kaastunnet sportlase perekonnale, treeneritele ja kogu Jordaania spordi ringkonnale.

Rahvusvaheline poksiliit on edastanud meile palve austada Jordaania sportlase perekonna soovi mitte avaldada detailset infot selle traagilise sündmuse kohta. Teame, et Poola politsei on alustanud selle sündmuse kohta menetlust. Maailmameistrivõistlustel osalevad sportlased läbivad alati põhjaliku meditsiinilise kontrolli, mistõttu on amatöörpoksis niivõrd traagilised õnnetused äärmiselt šokeerivad.

On inimlikult arusaadav, et selline traagiline juhtum on raske ka meie sportlasele. Eesti poksiliit ning rahvusvaheline poksiliit AIBA on sportlasega täna ühenduses olnud ning pakub omalt poolt igakülgset psühholoogilist abi."

Jaga
Kommentaarid