Chelsea läks pärast Timo Werneri lähedalt löömata jäänud võimalust (Thibaut Courtois tõrjus jalaga) ikkagi juhtima 14. minutil Christian Pulišici väravast, kellest sai esimene USA jalgpallur, kes Meistrite liiga poolfinaalis võrku on sahistanud. Pulišic triblas palli poole sukeldunud Belgia puurivahist näiliselt rahulikult mööda ning pani ka "i"-le täpi eeskujulikult peale.

29. minutil viigistas Reali nurgalöögi lõpetuseks skoori efektse ülepuusalöögiga Karim Benzema - Prantsuse ründetuusale oli see Meistrite liiga 71. värav, mis tõstis ta kõigi aegade väravalööjate edetabelis jagama neljandat kohta. "Teisel korrusel" toimetasid Benzemale palli peaga soodsalt ette Casemiro ja Eder Militao.

Reali viigivärav oli õhus tegelikult juba mõned minutid varem, kui Benzema raskest olukorrast ohtliku kauglöögi posti keerutas. Vaid üks Reali raamide vahele suunatud löök kogu mängu peale näitab aga, et Chelsea said 13-kordse Euroopa meistri ohjeldamisega hästi hakkama ning võib selle viigiga rohkem rahule jääda. Hetkeseisuga on just võõrsilvärava kirja saanud Inglise klubi selle paari kerge favoriit.

Reali kaitsja Raphael Varane ütles, et esimene ja teine poolaeg olid justkui kaks erinevat mängu. Taevaluugid olid Reali treeninbaasis juba varem valla, kuid pärast vaheaega hakkas ka müristama. Oodatud tulevärki väljakul aga ei nähtud, võimalusi tekkis mõlemal meeskonnal vähem ning mängijate kontidesse puges ka väsimus, nagu tunnistas Chelsea peatreener Thomas Tuchel oma hoolealuste kohta.

Loe rohkem järelkajasid blogist!

Selle poolfinaali korduskohtumine peetakse 5. mail Londonis Stamford Bridge'il. Kolmapäeval peavad avamängu Pariisi Saint-Germain ja Manchester City.

EELVAADE:

13-kordne Meistrite liiga võitja Real üritab finaali jõuda esimest korda kolme aasta jooksul. 2012. aastal esimest ja viimast korda Euroopa klubivuti ihaldatuima trofee võitnud Chelsea osales viimati poolfinaalis 2014. aastal, kui kaotati Madridi Atleticole.

Vigastustont on kimbutamas selgelt rohkem Reali, kellel on erinevate hädadega laatsaretis vasakkaitsja Ferland Mendy, keskkaitsja Sergio Ramos, poolkaitsja Federico Valverde ja paremäär Lukas Vazquez. Chelsea ei saa arvestada vaid poolkaitsja Mateo Kovaciciga.

Real jõudis Meistrite liigas nelja parema hulka tänu 3:1 koondvõidule Liverpooli üle, Chelsea alistas 2:1 FC Porto.

Veerandfinaali ja poolfinaali vahel peetud koduliiga mängudest on Realil all pettumust valmistanud väravateta viik Real Betisiga, Chelsea sai võidurõõmu maitsta West Ham Unitedit 1:0 lüües.

Tänase mängu eel ei saa maailma vutimeedia üle ega ümber Superliigast, mis üldsuses paksu pahameelt tekitas ning mille loomine haledalt kokku kukkus. Superliiga peamine aju oli just Reali president Florentino Perez, kuid ka Chelsea juhtkond pole traditsioonilise jalgpallipüramiidi austajate silmis patust puhas.

Ainsana ei olnud Superliigaga (vähemalt seni teadaolevalt) praegustest poolfinalistidest liitumas Pariisi Saint-Germain, kellele osade spekulatsioonide järgi juba esimest Meistrite liiga kuldmedalit kaela riputati.

Palliplatsil on Real ja Chelsea varem ametlikes mängudes kohtunud vaid kolmel korral: kaks korda 1971. aasta UEFA karikavõitjate karikasarjas ja 1998. aastal UEFA superkarikafinaalis Monacos, kui 1:0 võitud võttis Chelsea. 71. aasta mängudest esimene jäi 1:1 viiki, teine lõppes Chelsea 2:1 võiduga.

Lisaks on Real ja Chelsea kaks korda vastamisi läinud sõprusturniiridel 2013. aasta augustis Miamis ja 2016. aasta juulis teises USA linnas Ann Arboris. Esimene mäng lõppes Reali 3:1, teine 3:2 võiduga.