"Täna (esmaspäeval - toim.) määrati ametisse UEFA eetika- ja distsiplinaarinspektor, kes viib läbi distsiplinaarjuurdlust seoses võimaliku UEFA distsiplinaarmääruste rikkumisega Zlatan Ibrahimovici poolt väidetava rahalise huvi olemasoluga kihlveokompaniis," seisis UEFA eileõhtuses pressiavalduses.

Rootsi ajaleht Aftonbladet kirjutas hiljuti, et Ibrahimovici võib oodata FIFA ja UEFA reeglite rikkumiste eest rahatrahv või isegi mängukeeld.

Probleem on selles, et Ibrahimovic on Maltal registreeritud kihlveokontori Bethard kaasomanik. FIFA ja UEFA reeglite järgi ei tohi mängijad, kellel on panustamisega seotud firmades rahalised huvid, nende võistlustel osaleda.

FIFA eeskirjade järgi võib sellise reegli rikkujaid trahvida kuni 100 000 euroga, jalgpallis tegutsemise keeld võib ulatuda isegi kuni kolme aastani.

Viie aasta pikkuse vaheaja järel rahvuskoondisse naasnud Ibrahimovic rikkus FIFA reegleid märtsis peetud MM-valikmängudes osalemisega. UEFA reeglite vastu eksis ta septembris AC Milaniga Euroopa liigas Shamrock Riversi vastu mängides.