Rovanperä vabandas sotsiaalmeedias Toyota ees. "See oli minu viga ning õpin sellest. Mehhaanikud vaatavad auto üle, kui see tagasi jõuab ning siis selgub, kas selle saab homseks korda," kirjutas ta.

WRC All Live stuudios selgitas Rovanperä lähemalt, mis avakatsel ikkagi juhtus. "Päris katse lõpus oli viimane allamäge rajalõik. Tulin kurvi sisse ja pidurdasin. Pisut liiga palju kiirust, alajuhitavus ja see on tulemus. Minu viga," tunnistas Rovanperä ausalt. "Võibolla oli asfaldi peal natuke liiva ja tolmu. Lootust on, et kutid saavad auto ära parandatud, aga autot pole veel siin ja me ei tea seda."

Seejuures oli avakatsel samas kohas ärev moment ka soomlase tiimikaaslasel, seitsmekordsel maailmameistril Sebastien Ogier'l. "Olime esimesel katsel väga lähedal, et Kallega samas kraavis maanduda. Teadsime, et see koht on väga libe, aga mulle oli üllatus, et see oli veel libedam kui teised. Lasime natuke laiaks, aga saime rajale tagasi, kuigi lõhkusime rehvi. Kaotasime sinna mõned sekundid, aga õnneks oli vaid üks kilomeeter lõpuni jäänud," rääkis vanameister.

Reedese võistluspäeva hommikuste katsete järel on liidriks Hyundai sõitja Thierry Neuville. Ta edestab 7,3 sekundiga Elfin Evansit (Toyota) ja 12,3 sekundiga Ogier'd. Ott Tänak (Hyundai) asub neljandal kohal (+25,3).