Esimese veerandaja võitis 13:12 Tartu, aga poolajaks läks 36:26 ette Rapla. Enne neljandat veerandit oli Rapla ees 49:42 ja otsustavatel hetkedel suurendasid külalised eduseisu veelgi.

Võrreldes esimese mänguga, mille Rapla kodus 67:77 kaotas, andis Raplale suure tõuke mängujuhi Brandon Childressi naasmine. Enne veerandfinaali põlvetraumaga hädas olnud ameeriklane viskas täna üleplatsimehena 21 punkti.

Roberts Freimanis viskas Rapla kasuks 12 punkti, vendade Tom ja Sven Kaldre arvele jäi vastavalt 11 ja 10 punkti. Tartu resultatiivseim oli 14 punktiga Hendrik Eelmäe, Robin Kivi viskas 13 punkti ning Emmanuel Wembi kogus 11 punkti ja 13 lauapalli.

Tartu peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul tehti neljandal veerandil ise lihtsaid vigu. „Viimasel veerandil tulid enda poolt lihtsad eksimused. Seitse minutit enne lõppu oli veel kaks vahet, aga siis nad said kindluse kätte. Lõpuminutid kujunesid juba mängu päästmiseks. Püüdsime kiiresti korve saada, ei saanud ja vahe läkski suureks. Igal juhul läheme homme võitma,“ sõnas Kandimaa klubi pressiteate vahendusel.

Mäng täispikkuses:


Rapla ja Tartu paari võitja kohtub poolfinaalis Pärnu Sadamaga. Teises poolfinaalis on kindlasti põhiturniiri võitja Kalev/Cramo, nende vastane tuleb paarist Rakvere Tarvas - TalTech. Seal juhib homse mängu eel 1:0 Rakvere.