Kentucky Wildcatsi võistkonnas mänginud ja esimese ülikoolihooaja selja taha jätnud Clarke sattus Los Angeleses õnnetusse, kui sõitis punase tulega "väga suurel kiirusel" üle ristmiku. "Ta põrkas kokku teise masinaga, mis oli tegemas vasakpööret. Ta lendas vastu tänavaposti ning seejärel vastu seina," selgitas Los Angelese politseijaoskonna seersant John Matassa juhtunut ESPN-ile. "Ta toimetati Northridge'i haiglasse, kus ta surnuks tunnustati."

Matassa sõnul oli Clarke autos üksi. Teises masinas olnud juht vigastustest ei teatanud. Ühtlasi selgus, et Clarke'il polnud korralikult turvavöö kinnitatud.

New York Post kirjutab aga, et Clarke'iga koos oli autos ka tema tiimikaaslane BJ Boston, kes istus väidetavalt tagaistmel. Bostoni elu ohus pole. Kas ta ka vigastada sai, pole teada.

"Olen meeletult kurb. Noor inimene, keda kõik armastasime, kaotas liiga varakult enda elu koos kõikide unistuste ja lootustega," sõnas Kentucky võistkonna treener John Calipari. "Oleme kõik šokis."

Kentucky Wildcatsis mänginud Clarke tegi kaasa hooaja esimeses seitsmes mängus, kuid pidi seejärel tegema jalavigastuse tõttu pikema pausi. Tema esimese hooaja keskmiseks näitajaks kogunes 9,6 punkti, 2,6 lauapalli ja 2 resultatiivset söötu.

Clarke andis end üles ka tänavuse aasta NBA draft'iks. ESPN-i värskeimas edetabelis asetati ta saja parima NBA väljavaatega talendi seas 72. kohale.