Viimati 2013. aastal Eestis pallinud 32-aastane kogenud nurgaründaja sai hiljuti kaksikute isaks ja see ongi peapõhjus, mis teda siia tagasi tõi. Võimalusi olnuks jätkata ka piiri taga.

"Tartu valisin selle pärast, et ei näinud võimalust koos perega välismaal jätkata ja ilma pereta välismaal mängimisest polnud ma huvitatud," selgitas Juhkami, kes sel hooajal teenis Friedrichshafeniga Saksamaal hõbemedali.

Juhkami lükkas ümber pakkumise, et äsja Bigbankiga uue 500 000 euro suuruse toetuslepingu sõlminud Tartu lõi ta piltlikult öeldes rahaga uimaseks. "Tartu kindlasti rahapakiga uimaseks ei löönud ja Eestisse tulek oli ilmselgelt finantsiliselt samm allapoole, aga samas piisav, et ära elada ja saan 100% spordile keskenduda."

Mis variandid sul veel olid? "Otsuse tegin põhimõtteliselt hooaja alguses, et kui minu teatud tingimused täidetakse, siis tulen Eestisse. Selleks ajaks olid head pakkumised nii Friedrichshafenist kui ka Chaumontist, aga minu jaoks ei olnud otsus kinni ei rahas ega ka klubis, vaid soov pere kasvatamises osaleda," lausus Juhkami.

Friedrichshafenis toimub suur verevahetus, lahkub peatreener Michael Warm, 14 mängijast vahetab klubi 10-11 meest.

Bigbank vajas aga asendust Märt Tammearule, kes on klubist lahkumas, suure tõenäosusega välismaale. Lepingud on valitseval Eesti meistril veel nurgaründaja Albert Hurda ja temporündaja Alex Saaremaaga.