Pattersoni teatakse kõige rohkem norralase Petter Solbergi endise kaassõitjana.

M-Spordi tiimipealik Richard Millener põhjendas Greensmithi kaardilugeja vahetust podcastis "Talkative Broadcasting".

"Mingeid negatiivseid tundeid siin ei ole. Elliot tegi kaardilugejana fanastilist tööd, aga Chrisil on natuke rohkem kogemust, eriti teatud olukordades väljaspool sportlikku elementi. Kahjuks on nii, et kui Gus tunneb liiga palju pinget, on tal sellega toime tulemisega raskusi ning ta esineb alla oma võimete. Seega annab kaardilugeja nagu Patterson võimaluse talle rallide ajal rahulikuks jääda. Ta vajab enda kõrvale kedagi suurte kogemustega. Chris on koostööd teinud mitmete kõrgekaliibriliste sõitjatega ning neil saab kindlasti koos tore olema," rääkis Millener.

"Chris on elanud läbi ja näinud kõike. Tal pole mingit pinget end tõestada või näidata mõnda kindlat tulemust, seega ta võib võtta arenevalt sõitjalt maha pinged, mis tal võivad olla. Ralli jooksul võid kergesti sattuda stressirohketesse olukordadesse, kuid kui sul on kõrval keegi, kes on seda kõike juba kogenud, tuleb see alati kasuks. See oli selle muutuse põhjuseks."

Pattersoni viimane ralli oli 2018. aasta Hispaania MM-ralli, kui ta istus Khalid Al-Qassimi kõrval Citroen C3 WRC autos. Al-Qassimiga tegi ta koostööd alates 2014. aastast. Solbergi kõrval istus Patterson 2010.-2012. aastani.