Mullu läbis Johaug Bisletti mängudel 10 000 meetri distantsi üksinda joostes võimsa isikliku rekordiga 31.40,67. Ta oli seejuures kiirem kui kõik 2018. aasta Berliini EMi finalistid ja jooksis naelikute asemel tavaliste jooksusussidega, sest kartis end vigastada.

Kui toona jäi norralanna kergejõustiku tiitlivõistluste suhtes kahtlevale seisukohale, öeldes, et "minu sport on murdmaasuusatamine, aga lõbus on vahel joosta", siis nüüd teatas ta soovist end Euroopa meistrivõistlustel proovile panna ja jooksudistants naelikutega läbida.

"Pean ausalt tunnistama, et tahaksin seda proovida," ütles Johaug Norra ajalehele VG. "Ma arvan, et suudaksin eelmisest korrast kiiremini joosta, kui teeksin natuke spetsiifilisema treeningettevalmistuse ja saaksin üksi jooksmise asemel teistega koos joosta."

Järgmised Euroopa meistrivõistlused toimuvad 2022. aastal Münchenis.

Kuna Johaugi suur eesmärk on 2022. aasta taliolümpiamängud, kuhu ta läheb jahtima puuduvat individuaalvõistluse kuldmedalit, ei taha ta sel suvel väga palju eksperimenteerida ja kergejõustikule pühenduda.

"Enne olümpiat ma vigastada saada ei tohi. See on minu esimene prioriteet," lisas 32-aastane Johaug, kes on koguni 14-kordne maailmameister.

Eelmistel olümpiamängudel Pyeongchangis ei saanud Johaug dopingukaristuse tõttu võistelda.