Schalke mängijate ja treenerite tagasisõit Gelsenkirchenisse algas rahulikult, aga sihtpunkti jõudes ootas Schalke bussi 500-600 vihast fänni, kirjutas ajaleht Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Poolehoidjad nõudsid, et mängijad bussist välja tuleksid ja neile aru annaksid. Diskussioon oli esmalt rahulik, paraku läksid asjad ühel hetkel täiesti käest ära. Emotsionaalselt üles köetud inimesed hakkasid jalgpallureid munadega viskama ja verbaalselt ründama.

Munade loopimist ja roppu sõimu kinnitas ka kohalik politsei. Väidetavalt said mõned mängijad ka hoope ja nende tõttu ka kergemaid kehavigastusi, aga see pole kinnitust leidnud.

Sotsiaalmeedias levib ka video, kus Gelsenkircheni staadioni lähedal aetakse inimesi taga. Saksamaa meedia andmetel võis jälitatavate puhul olla tegu just Schalke jalgpalluritega.

Osad mängijad otsustasid bussi jääda ja kell kaks öösel, kui vihased fännid oma teed läinud olid, said nad autode juurde minna ja lõpuks koju sõita.

Klubi otsustas toimunu üksikasju mitte kommenteerida.

Schalke on tänavusel hooajal saanud Bundesligas ainult kaks võitu. Nimede järgi pole koosseis paha, näiteks mängivad seal Hollandi veteran Klaas-Jan Huntelaar, Saksamaa koondisest tuntud Shkodran Mustafi, Londoni Arsenalist laenul olev Bosnia ja Hertsegoviina jalgpallur Sead Kolašinac ning Alžeeria koondislane Nabil Bentaleb.

Viimati mängis Schalke Saksamaa tugevuselt teises liigas hooajal 1990/1991.