Veerandfinaalis alistas Mäe Aserbaidžaani maadleja Sabira Alijeva 10:0. Mäe tegi pooleteise minuti järel kauni heite, läks 5:0 ette ja pärast seda polnud vastasel enam mingeid šansse.

"Mul ei olnud õnnestunud temaga varem maadelda, ka mitte noorteklassides. Oli huvitav," rääkis Mäe Delfile. "Sain kõike, mille nimel tööd oleme teinud ja mida treeningutel harjutanud, kasutada."

25-aastasel Alijeval täiskasvanute hulgas tiitlivõistluste medaleid ei ole, aga juunioride hulgas on ta Euroopa meistrivõistlustel saavutanud pronksmedali.

Tänu loosiõnnele olid Mäe ja Alijeva 14 naise hulgas kaks ainsat, kes pääsesid otse veerandfinaali.

Poolfinaalis kohtus 29-aastane eestlanna prantslanna Cynthia Vanessa Vescaniga, kes oli veerandfinaalis alistanud türklanna Aysegul Ozbegega. Kohe kohtumise alguses sai Vescani passiivsuse eest hoiatada. Seejärel teenis Mäe aktiivsuse eest esimese punkti - 1:0 - ja sellelt seisult mindi ka vaheajale. Teise poolaja alguses sai eestlanna kiiresti teise punkti ja kohtumise lõpuminutil teenis veel kaks punkti ning sammus kindla 4:0 võiduga finaali.

Vescani näol on tegemist 2017. aasta EM-i pronksinaisega. Epp Mäe on kahekordne MM-pronks (2015, 2019), Euroopa meistrivõistlustel on tal 2017. aasta pronksmedal.

"Temaga olen kohtunud tunduvalt rohkem, tunneme teineteist ja vastase maadlusstiili," rääkis Mäe. "See matš oli tunduvalt vähem aktiivne kui esimene matš. Prantslanna on "vahelevõtja", temaga ei saa väga lahtiselt maadelda. See tähendab seda, et kui sa teed mingi liigutuse, siis tema üritab kontrat teha. See oli väga taktikaline matš. Minu taktika oli oma punkt ära võtta ja katsuda ülejäänud matši kontrollida."

Medalimatšid peetakse neljapäeva õhtul. Finaalid algavad kell 19. Finaalis tuleb eestlannal kokku minna venelanna Natalja Vorobjova. 29-aastane Irkutskist pärit Vorobjova tuli Londonis kuni 72-kiloste naiste hulgas olümpiavõitjaks ja sai Rio de Janeiros kuni 69-kiloste hulgas hõbemedali. Lisaks on tal kaks MM-tiitlit ja kolm EM-kulda.

"Kindlasti oli mul EM-il eesmärgiks medal teenida, kuid võistlus pole läbi. Finaalivastane on kindlasti tugev ja matš tuleb põnev," lubas Mäe. "Euroopa mängude pronksimatšis õnnestus mul teda võita, aga lihtne see kindlasti olema ei saa."

Venelanna alistas poolfinaalis Vasilisa Marzaljuki Valgevenest 6:3.