Kontaveidil oli avasetis kasutada koguni kümme murdepalli, kuid ta suutis neist ära realiseerida vaid viimase kaheteistkümnendas geimis seisuks 7:5. Terve seti vältel raskustes olnud Kenin ei saanud seevastu ühtegi murdevõimalust.

Teise seti alustuseks murdis Kenin kohe eestlanna pallingu, ent Kontaveit vastas samaga neljandas ja kuuendas geimis, asudes juhtima 4:2. Seisul 5:3 jättis meie esinumber oma servil matšpalli realiseerimata ja kaotas siis pallingu otsa. Kontaveit kosus aga kiiresti ja murdis kohe Kenini servigeimi, vormistades matšivõidu 7:5, 6:4.

Kontaveit lõi koguni 12 ässa ja võitis oma esimeselt servilt 86% punktidest. Murdepalle realiseeris eestlanna 16-st neli, Kenin viiest kaks. Äralöökidest sai Kontaveit 31 ja Kenin 19 punkti, lihtvigu tegi Kontaveit 20 ja Kenin 29.

Veerandfinaalis läheb Kontaveit vastamisi kas 3. paigutusega valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 7.) või sakslanna Anna-Lena Friedsamiga (WTA 125.). See matš peetakse homme.

Mäng täispikkuses:


Kontaveit alistas esimese ringi matšis WTA edetabelikohata 18-aastase sakslanna Julia Middendorfi 6:2, 6:3.

Stuttgartis kolmanda asetuse saanud Kenin oli esimeses ringis vaba.

"Ma polegi tema vastu varem mänginud. Ei pea ütlemagi, et ta on väga hea mängija. Tal on häid tulemusi nii liiva kui kõva kattega väljaku peal. Tuleb raske matš, aga mulle on alati meeldinud Stuttgartis ja liiva peal mängida. Usun, et tuleb hea kohtumine," rääkis Kontaveit pärast eilset matši.

Kenin on tänavu ühe eestlannaga mänginud. Austraalia lahtiste suure slämmi turniiri teises ringis kohtus ta Kaia Kanepiga. Kanepi alistas tiitlikaitsja 6:3, 6:2. Seejärel on Kenin pidanud neli kohtumist, millest võitnud ühe.