Inglismaa "suur kuuik", kes Superliiga projektiga esmalt liitus ja sealt paari päeva pärast põgenes, on Manchester City, Londoni Chelsea, Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur ja Londoni Arsenal.

Mitmed klubid viitasid oma avaldustes üldsuse pahameelele.

"Otsus sündis pärast seda, kui me kuulasime põhjalikult oma fännide, Ühendkuningriigi valitsuse ja teiste võtmetähtsusega osapoolte reaktsiooni," teatas Manchester United.

Londoni Arsenal lisas avalduses, et klubi tegi Superliiga projektiga liitudes "suure vea".

Euroopa jalgpalliliidu UEFA president Aleksander Ceferin oli uudiste üle õnnelik. "Nad on nüüd meiega tagasi. Neil kuuel klubil on palju pakkuda mitte ainult meie võistlussarjade, vaid kogu Euroopa jalgpalli jaoks. Nüüd on kõige tähtsam edasi minna ja taastada koostöö," ütles ta UEFA avalduses.

Superliiga esialgsest 12 asutajaliikmest on alles jäänud kuus: Hispaaniast Madridi Real, Madridi Atletico ja Barcelona ning Itaaliast Torino Juventus, Milano Inter ja AC Milan. Pärast Inglismaa klubide loobumist lubas Superliiga kaaluda järgmisi samme.

"Hoolimata sellest, et Inglismaa klubid teatasid loobumisest nad tegid selle otsuse nende pihta tulnud surve tõttu oleme veendunud, et meie ettepanek vastab Euroopa normidele. Sellegipoolest mõistame, et peame arvesse võtma erinevate osapoolte arvamust meie projekti suhtes. Sellel põhjusel hakkame hindama kõige sobivamaid samme, mida nende küsimuste lahendamiseks teha," teatas Superliiga.