Pühapäeva õhtul teatasid 12 klubi (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Londoni Chelsea, Londoni Arsenal, Tottenham, Madridi Real, Barcelona ja Madridi Atletico, Torino Juventus, AC Milan ja Milano Inter), et lahkuvad Meistrite Liigast ning liituvad Superliigaga.

Miks Superliiga, aga mitte praegune Meistrite liiga? Põhjus on rahas. ESPN-i teatel investeerib New Yorgi pank JP Morgan uude liigasse üle kuue miljardi euro. 15 asutajaklubi jaotaksid sellest summast omavahel kohe 3,5 miljardit, nii et iga tiim saaks liiga käivitudes 233 miljonit eurot. Võrdluseks, Meistrite Liigas teenib võitja "ainult" 100 miljonit eurot.

RMC Sporti teatel on nüüd UEFA leidnud toetajaks Londonis baseeruva Briti investeerimisfirma, mis on väidetavalt valmis Meistrite Liigasse investeerima kuni kuus miljardit naela. UEFA on valmis seda summat jagama kõikide klubidega, kes Meistrite Liigas jätkavad ning ka nende Superliiga asutajaklubidega, kes on valmis ümber mõtlema, vahendab Daily Mail.

UEFA täitevkomitee võttis esmaspäeval ühel häälel vastu Meistrite liiga reformimiskava. 36 klubiga üks suur alagrupiturniir, kus kõik peavad grupifaasis Šveitsi süsteemi (põhimõtteliselt mängitakse alati oma tabelinaabriga) alusel kümme kohtumist, tuleb kasutusele 2024. aastal.

UEFA president Aleksander Čeferin pöördus teisipäeval avalikult Inglismaa klubide poole, kes Superliigaga liitusid. "Olete teinud suure vea. Mõni ütleks, et see on ahnus, teised aga põlgus, ülbus või ignorantsus Inglismaa jalgpallikultuuri suhtes. Kuid see pole oluline. Loeb see, et teil on jätkuvalt aega ümber mõelda. Kõik teevad vigu. Inglismaa fännid väärivad seda, et oma vea parandaksite," vahendas Daily Mail Čeferini sõnu.

Tippklubid juba kahetsevad Superliigaga liitumist?

Viimaste teadete kohaselt ongi osad klubid hakanud kahetsema Superliigaga liitumist. BBC teatel kaaluvad nii Chelsea kui Manchester City juba Superliigast loobumist. Väidetavalt valmistavad mõlemad klubid ette juba dokumente vastavaks sammuks.

BBC toob välja, et kumbki Inglismaa klubi polnud Superliiga eestvedaja, vaid nad liitusid plaaniga, sest kartsid teistest suurklubidest maha jääda.

Hispaania meediast tulevate teadete kohaselt on Hispaania hiiud Madridi Atletico ja FC Barcelona valmis samuti Superliigast loobuma.

Täiendatud:

BBC teatel on viimaste arengute taustal teatanud Manchester Unitedi tegevjuht Ed Woodward, et lahkub tänavuse aasta lõpus ametist. Woodwardi otsus oli juba varasemalt tehtud. Sellega tuldi aga välja praegu, et välistada informatsiooni lekkimist.

Samuti asutajaklubide hulka kuulunud FC Liverpooli kapten Jordan Henderson tuli sotsiaalmeedias välja mängijate ühisavaldusega, kus teatati, et nemad ei soovi Superliiga toimumist.

Täiendatud kell 23.31:

Manchester City teatas esimese klubina ametlikult, et soovib Superliigast välja astuda. "Klubi saab kinnitada, et on astunud ametlikud sammud, et eemalduda Superliiga asutamise plaanidest," seisis lühikeses pressiteates.