Möödunud nädalal Itaalias toimunud Emilia Romagna GP üheks enim kõneainet pakkunud intsidendiks oli avarii Bottase ja Williamsi piloodi George Russelli vahel. Mõlemad võidusõitjad süüdistasid esialgu avariis üksteist. Esmaspäeval võttis Russell aga süü omaks ning vabandas Bottase ees.

Karjääri jooksul kuus etappi võitnud Schumacheri sõnul oli Itaalias toimunu Bottase jaoks suur ohumärk. "Bottas peab endalt küsima, miks ta on üldse olukorras, kus ta peab ennast Williamsi masina vastu kaitsma," vahendas Planet F1 Schumacheri sõnu.

"George spekuleeris, et Valtteri põhjustas meelega avarii kindlal põhjusel - Russell on Mercedese juunior, kes jahib just Bottase kohta - Toto Wolff (Mercedese boss - toim) aga ütles selle kohta "bulls**t". Bottas ei taha kindlasti 300 km/h kiiruse puhul sellised mänge mängida, aga kindlasti ei tahtnud ta ka Rusellit endast mööda lasta," arutles Schumacher. "Mulle ei meeldinud ka tema suhtumine hilisemates intervjuudes."

"Bottas peab mõtlema, miks ta peab sõitjaterivi keskel Williamsi eest end kaitsma. Ta on olnud pikalt Hamiltoniga sarnasel tasemel, kuid hetkel jääb Bottas temast kaugele," jätkas sakslane. "Ta peab hakkama juurde panema, vastasel juhul jäetakse ta kiiresti kõrvale."

Kahe etapi järel on Hamilton liider 44 silmaga. Red Bulli äss Max Verstappen jääb temast maha vaid punktiga. Bottas hoiab 16 silmaga viiendat kohta.