Algselt pidi Soome ralli toimuma kaks nädalat pärast Rally Estoniat ehk 29. juulist kuni 1. augustini. Võistluse uueks toimumisajaks on määratud 30. september kuni 3. oktoober.

Võistluse direktor Kai Tarkiainen kinnitas ralli üleviimist Iltalehtile. "Jah, see info vastab tõele," teatas Tarkiainen.

"Eesmärk on korraldada tavapärane ralli. Kõiki üksikasju ei saa veel avaldada. Vaatame, kas kiiruskatsete osas tuleb mingeid muudatusi," lisas Tarkiainen.

Ralli edasilükkamise peamine põhjus seisneb asjaolus, et praeguste väljavaadete kohaselt kestab Soomes koroonaviiruse vastu vaktsineerimise esimene voor kuni suve lõpuni, mistõttu on suuremate avalike ürituste korraldamine lubatud alles sügisest.

Jyväskylä rallit korraldava AKK Sportsi klubi tegevjuhi Riku Bitteri sõnul vajavad nad raja äärde fänne. "Soome ralli on pealtvaatajate jaoks tehtud üritus ja me vajame fänne, et see toimiks. Kuigi hetkel pole kindlust, et saame oktoobris fänne võõrustada, on lootust, et vaktsineerimisprogramm teeb selle võimalikuks."

"Täname nii kohalikke võime, FIA-t kui WRC promotsioonifirmat, et nad meie pakutud uute kuupäevadega nõustusid," lisas Bitter.

Mullu jäi Soome ralli koroonapandeemia tõttu sootuks ära.

Autoralli maailmameistrivõistlused jätkuvad sel nädalavahetusel Horvaatia ralliga. Horvaatia asfalditeedel sõidetakse reedest pühapäevani kokku 20 kiiruskatset.

MM-kalender 2021:
21.-24. jaanuar Monte Carlo ralli
26.-28. veebruar Soome Arktika ralli
22.-25. aprill Horvaatia ralli
20.-23. mai Portugali ralli
3.-6. juuni Itaalia Sardiinia ralli
24.-27. juuni Keenia Safari ralli
15.-18. juuli Rally Estonia
13.-15. august Belgia Ypresi ralli
9.-12. september Kreeka Akropolise ralli
30. september - 3. oktoober Soome Jyväskylä ralli
14.-17. oktoober Kataloonia ralli
11.-14. november Jaapani ralli