Kenin omab enda hooaja teisel liivaturniiril kolmandat asetust ning on seetõttu avaringis vaba. Kontaveit kohtub teisipäeval 18-aastase sakslanna Julia Middendorfiga, kellel WTA edetabelikohta polegi.

"See on väga karm tabel. Näete isegi, et kõik parimad on siin kohal. See on väga tihe ja tugev, nii et ma ei saa enda loosi üle kurta. Teadsin juba siia tulles, et see saab raske olema," rääkis Kenin.

"Ma ei hakka ütlema, kes homme võidab, sest ma ei tea. Anett võib võita, Saksa tüdruk võib võita. Ma ei tunne teda. Ma pole teda ilmselgelt kunagi mängimas näinud ega ole temaga kunagi mängus ega trennis kohtunud, aga kunagi ei tea, mis juhtub. Kui ma hakkaks ütlema, et see inimene võidab ning ta siis ikkagi kaotab... Lihtsam on lihtsalt oodata. Kui ma tean, kumb võitis, küll ma siis oma mänguplaani välja mõtlen."

Kenini tänavune hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude. Aasta esimesel suure slämmi turniiril kaotas ta tiitlikaitsjana teises ringis Kaia Kanepile ning pakkis sellele järgnenud Philip Island Trophy WTA 250 turniiril reketid juba esimese mängu järel, kaotades üllatuslikult 18-aastasele austraallannale Olivia Gadeckile, kellel toona veel WTA reitingut polnud, kuid kes nüüd on maailma 579. reket.

Päev hiljem sattus Kenin pimesoolepõletikuga haiglasse. Operatsioon möödus komplikatsioonideta.
Sofia Kenin (valges) ja Simona Halep treeningul.

Miami Openil kaotas Kenin kolmandas ringis (avaringis oli ta taas vaba) tuneeslannale Ons Jabeurile (tol hetkel WTA 30.), aprilli alguses lükkas Kenini Charlestonis teises ringis konkurentsist ameeriklanna Lauren Davis (tol hetkel WTA 79.).

"Vaid kaks turniiri pole hästi läinud. See pole miski, mille pärast ma liigselt muretseks. Arvan, et see on lihtsalt mängus kinni ning mul on hea meel olla esimest korda Stuttgartis. Ilmselgelt tundsin ma punasest saviliivast puudust. Mul läheb treeningutel hästi. Mängulises mõttes tunnen end Miami ja Charlestoniga võrreldes palju paremini. Loodetavasti tuleb mul siin hea nädal," rääkis Kenin.