Niimoodi võttis pühapäevase Premium liiga põnevuskohtumise kokku Levadia abitreener Tarmo Kink, kes vaatas eneseirooniliselt tagasi Paide 4 : 0 võidumängule Sportland Arenal, kus Levadia kaitseliini riietasid piltlikult öeldes lahti 10. ja 20. minutil Henri Anieri ning 30. ja 40. minutil Andre Frolovi väravad.

Betsafe'i jalgpallipodcast pakub pea alati ekspertkommentaatorite Tarmo Kingi ka Gert Kamsi vahel elutervet lõõpimist. Juhuslikult on tegemist Levadia abitreeneri ja Paide spordidirektoriga, mistõttu oli see mäng eriti oodatud ka Peterburi maantee stuudios.

"Huvitav oli lugeda Levadia peatreeneri sõnavõttu, milles ta ütles, et me väga ei vaata, mis teised teevad, vaid keskendume oma asjadele. Ma olen sellega väga nõus, aga arvan, et sa pead natuke vaatama ka, mis teised teevad," muigas Kams ja rõhutas, et rebis selle Marko Savici tsitaadi meelega kontekstist välja.

Kink: "Kuna inglise keel ei ole tema emakeel, siis võibolla see, mis pannakse kirja ja mis ta mõtleb, ei pruugi alati olla üks-ühele. Teadsime kahe värava puhul täpselt, kuidas kõik läheb. Pikk pall läheb selja taha ja kuidas siis kaitse peab mängima... Nii, nagu meie kaitsjad mängisid, nii ei saa mängida. Ründajat hoitakse enda ees, mitte enda kõrval või veel hullem, enda selja taga. Teiseks peab julgestus olema palju lähemal. Oleme seda teinud päevast päeva, trennist trenni, nädalast nädalasse. Sattus olema selline päev, kus kõik olid peast kipsis või oligi selline ebaõnnestunud päev."

Esimesest väravast veel rääkides lisas Kink: "Oma kastist spaagega pikk pall pannakse meile liini taha, inimene läheb üks-ühele. See on ikka natuke naljakas. Pluss sa saadad ta rahulikult keskele. Henri meistriklass ja meie räme viga ja nii ongi! Kui sa lased minna heal ründajal, kes on hoos ja kellel on hea laks, siis ta panebki sulle taha risti ja ütleb: "Aitäh, poisid!" Teise väravaga näitas ta absoluutselt klassi. Väga raske tsenderdus, ühe puutega lüüa niimoodi posti kõrvale..."

Eesti koondise ekspeatreener Tarmo Rüütli küsis Kingilt: "Kas teil oli läbi räägitud, et mäng võib kujuneda selliseks, et vastane võimaldabki teil palli vallata. Nad ei ava ennast, ei tule välja oma koobastest ja siis, kui see pall ette mängitakse, ei olda valmis, et mängitakse ründaja peale, kes ei ole keskpärane ründaja, vaid ikka täielik mõrvar. Kas variant B oli üldse läbi arutatud, et mäng ei tarvitse tulla selline, nagu te mõtlesite?"

"Ütlesin veel enne väljakule minemist, et suure suure tõenäosusega Paide meid kõrgelt ei pressi. See tähendab, et kui me palli kaotame, on nad väga ohtlikud. Oleme ka trennis selle läbi käinud. Aga meil oli üks väga ebaõnnestunud päev või lõid tõesti kuskil mingid kellad helistema, et peame mingid asjad üle vaatama. Me ju mängime neid olukordi trennis ka läbi ja analüüsime videot - trennides töötab kaitseliin väga okeilt. Teame täpselt, mida teha, kuidas teha, millal teha. Aga mäng on midagi muud kui trenn. Mängus tekivad sul Nutella triibud pükste peale taha ja igasugused asjad juhtuvad," vastas Kink.

"Võtame Paide ees mütsi maha. Oleme ausad, nad ikka lahendasid esimesel poolajal väga külmavereliselt," lisas Kink. "Elu läheb edasi. Kõik kaotavad. See on sport. Neelame alla. Kõik see mürk, mis meile lastakse virtuaalmaailmas kommentaaride näol, neelame alla. Esimene värav võeti meil riided ära, teine värav pandi trikoo selga, kolmas tehti trikoosse teatud kohtadesse augud, neljas lükati meid parterisse, õnneks viiendat ei tulnud."

Järgmine Paide ja Levadia heitlus leiab aset juba 9. mail kell 15 Paides. Selle nädala kolmapäeval kell 19.30 võõrustab Paide väga vaevaliselt hooaega alustanud Nõmme Kaljut. Pool tundi hiljem algab Sportland Arenal Levadia duell Narva Transiga.

Tabeliseis: