20-kordne slämmivõitja, kes oli suurest tennisest eemal 14 kuud, kaotas Kataris Doha ATP 250 turniiril veerandfinaalis grusiinile Nikoloz Basilašvilile ning teatas seejärel Dubai turniirist loobumisest, sest "targem oli tagasi treeningutele naasta", nagu ta ütles.

Fännide suureks meelehärmiks loobus ta ka Miami Mastersi turniirist märtsi lõpus. Samuti võttis ta oma nime maha 5. mail algavalt Rooma Mastersilt.

"Tere kõigile! Hea meel on teatada, et ma mängin Genfis ja Pariisis. Niikaua kasutan aega treenimiseks. Ei jõua ära oodata, millal jälle Šveitsis mängida saan," kirjutas Federer pühapäeva õhtul Twitteris.

Gonet Geneva Open (ATP 250) algab 16. mail. Prantsusmaa lahtised, mille 39-aastane Federer on võitnud vaid korra 2009. aastal, stardivad 30. mail.

Suure slämmi turniiril mängis Federer viimati 2020. aasta jaanuaris. Ta plaanis pärast kahte põlveoperatsiooni naasta väljakule tänavusel Australian Openil, kuid ei jõudnud selleks ajaks veel vormi.

Pühapäeval lõppenud Monte Carlo Mastersi võitis kreeklane Stefanos Tsitsipas (ATP 5.), kes alistas finaalis venelasest maailma kaheksanda reketi Andrei Rubljovi veenvalt 6:3, 6:3. Varem karjääri jooksul 5 üksikmängu ATP tiitlit võitnud Tsitsipasele oli see esimeseks Mastersi sarja triumfiks.