Nendele vastukaaluks võib nimetada kümneid nimesid, kelle töö saalijalgpalliala kõrgetel ametikohtadel on vaid astmeks karjääriredelil või lihtsalt fiktiivseks ooteajaks. Ent meile pakuvad huvi teistsugused inimesed. AFC Kairati president Kairat Orazbekov rääkis klubi ja Kasahstani koondise viimastest uudistest.

Ega olulisimaks mänguks Beneficaga UEFA Meistrite liiga veerandfinaalis ettevalmistamisel ei tekita lisaprobleeme asjaolu, et nii treenerid kui ka teie meeskonna mängijad on sisuliselt Kasahstani koondis?

Jah, mõnikord tuleb ette, et MMi või EMi valikmängud ja Kairati olulisemad mängud kattuvad. Kuid selles olukorras püstitati eesmärk, et koondis lahendaks Euro-2022 turniirile pääsemise ennetähtaegselt, võimalikult vara, ja meeskond sai sellega hakkama. Nüüd, pärast võidukohtumist Ungariga, on Kairati mängijatel rohkem aega Benficaga kohtumiseks ette valmistada. Lisaks saime võimaluse noori andekaid mängijaid, kes koondise uksele koputavad, praktikas proovile panna, kogenud meistritel lasime veidi puhata.

Ega Kairatil ajast puudu ei tule, et mänguks Benficaga täisväärtuslikult ette valmistada?

Teadsime juba varakult, et selline kattumine aset leiab. Treeningprotsess on käimas, täpse ja varakult ettevalmistatud graafiku järgi. Tuleb ära märkida Kaka ja kogu treenerite koosseisu tööd, kes Kasahstani koondisega töötades viivad treeninguid läbi isegi meistrivõistluste pausi ajal. Meie spetsialistid lendavad selleks ekstra Almatõsse kohale, siis aga jälle Nur-Sultani tagasi, rahvusmeeskonna käsutusse. Tegemist on hullumeelse, karmi režiimiga, ent Kaka füüsilised võimalused lasevad tal seda teha, tema abilised ja mängijad saavad aga täiendavat kindlustunnet oma juhendaja suhtes. Nad näevad treeneri tõsist suhtumist asjasse ja püüavad ka ise mitte maha jääda.

Kas trauma saanud Kairati mängijad jõuavad veerandfinaaliks taastuda?

Praegu on Birzhan Orazov intensiivsel taastusravikuuril. Arvan, et ettevalmistava treeningprotsessi ajaks on ta täiesti valmis. Ta on juba praktiliselt terve. Tõenäoliselt on nädala pärast vormis. Dauren Nurgozhin taastub samuti lähiajal, praegu tegeleb ta rehabilitatsiooniga. Meil on paljud mängijad saanud väikeseid vigastusi, kuid midagi hirmsat pole juhtunud, Benfica ajaks peavad kõik terved olema.

Kasahstani koondise mängudel Iisraeli vastu ei olnud turniirimotivatsiooni. Millised olid ootused nende mängude suhtes?

Olin kindel, et meie meeskond jätkab oma edukat seeriat, turniirimotivatsiooni puudumine aga ei seganud tiimil järjekordseid võite saavutamast. Meie jaoks on oluline seda võiduseisundit kogeda – see aitab väga kaasa karmi treeninggraafiku olukorras.

Mängus Iisraeli vastu valmistasite fännidele üllatuse …

Jah, just iisraellaste vastu mängis oma hüvastijätumängu Kasahstani koondise eest Serik Zhamankulov. Tegemist on tohutult andeka ja suurepärase mängijaga, kodumaise saalijalgpallistaariga, kes on väga palju panustanud selle spordiala arengusse riigis. Loomulikult on Serik austuse, lugupidamise ja erilise tähelepanu välja teeninud. Fännid armastavad teda väga, me näeme seda ja teame, seetõttu korraldasimegi talle väärika hüvastijätu.