Kuigi videost kuuldub, et mängijal lubati põlved murda, kui ta oma kaaslaste käsku ei täida, siis asjaosaline ise palub inimestelt juhtunust rääkimine lõpetada ning kinnitab, et on oma sõpradega rahu teinud, kirjutab Chicago Tribune.

Mustanahaline Moline keskkooli Ameerika jalgpallur kinnitas politsei pressiteate vahendusel, et temaga on "kõik korras" ning meeskonnakaaslased on tema ees vabandanud.

"Armastan oma jalgpallimeeskonda ning nad on head kutid. Tean seda isiklikult. Rääkisin nendega isiklikult ning nad vabandasid. Meil oli sel teemal südamlik vestlus ning ma ütlesin neile, kuidas ma end tundsin. Seega palun ärge ahistage, kiusake ega ähvardage neid," ütles õpilane, kelle nime ei avaldata.

Moline'i politseiülem Darren Gault nimetas juhtunut "häirivaks rassistlikuks stseeniks". Politseiuurimine tuvastas tema sõnul, et intsidendiks osalenud tiimikaaslased olid ahistatavaga nii samast kui ka erinevast rassist. Juhtunu materjalid edastati Rock Islandi maakonna advokaadile Dora Villarreale, kelle sõnul anti see tema büroo alaealiste osakonnale "asjakohaste sammude tegemiseks".

Avalikkusel paluti video jagamine sotsiaalmeedias lõpetada ning õpilase privaatsust austada. Mustanahaline õpilane-jalgpallur lisas, et ta tahab naasta tavaelu juurde ning soovib, et temasse suhtutaks eelkõige "nagu inimesse, mitte ohvrisse".

"Tahan teha teatavaks, et minuga on kõik korras. Kõik muretsevad mu pärast ja ma hindan seda väga. Teiseks, kas ma saaks kõigilt paluda vahejuhtumist ja videost rääkimise lõpetamist? Saan aru, et kõik tahavad minu jaoks õiglust, kuid ma tegin sõpradele ja politseile juba selgeks, mida ma tunnen ja kuidas sellesse kõigesse suhtun," seisis noormehe avalduses.