18-aastane Anders Veerpalu pääses Vuokattis peetud võistlustel U20 vanuserühma sprindis finaali ning sõitis välja viienda koha. Võistluse võitis soomlane Emil Likari.

Soome ajaleht Ilta-Sanomat kirjutab Andersi võistlemise kohta, et noore eestlase näol on tegemist viimastel aastatel dopinguskandaalidesse sattunud kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu pojaga.

20. mail 19-aastaseks saav Anders tegi oma esimese FIS-i egiidi all toimunud võistluse 2017. aasta detsembris Seefeldis. Tänavu jaanuaris Otepääl toimunud Eesti noorte ja juunioride meistrivõistlustel tuli ta Eesti meistriks M20 30 km ühisstardiga klassikadistantsil ning hõbemedalile M20 sprindis.

Veerpalude peres tegeleb võistlussuusatamisega veel 14-aastane Anlourdees. Vanemad lapsed Anette (24) ja Andreas (26) on juba sportlaskarjääri lõpetanud. Anette teatas 2018. aastal, et keskendub tippspordi asemel füsioteraapiaõpingutele Tartu Ülikoolis, Andreas jäi 2019. aasta Seefeldi MM-il koos Karel Tammjärvega vahele veredopinguga ning käib tavatööl, oodates samal ajal Austrias koroonaolukorra tõttu pidevalt edasi lükatud kohtuistungit.

Anders osales sel nädalal ka Vuokattis 10 km klassikasõidus, kus sai M20 klassis 8. koha.

2019. aasta detsembris tekitas suusaringkondades pahameelt, et Andrus Veerpalu Eesti võistlustel suusaraja ääres lapsi abistab, kuigi see dopinguvastaste reeglite tõttu rangelt keelatud on. Juba siis oli ta rahvusvahelise suusaliidu (FIS) võistlus- ja tegutsemiskeelu all. Sel nädalal mõistis Veerpalu dopinguskeemis osalemises süüdi ka rahvusvaheline spordikohus (CAS), kes määras talle 2023. aasta 17. märtsini kestva võistluskeelu.