Selver tuli kohtumise jooksul kahel korral kaotusseisust välja ning võttis magusa revanši Eesti meistrivõistluste poolfinaalis saadud valusa kaotuse eest. Toona võitis Saaremaa seeria 3:2 ja viimase mängu samuti 3:2. Emotsioonid olid lõpuvile järel väga ülevad.

“Ütlen nii, nagu peatreener Rainer Vassiljev on terve hooaja korrutanud: parem võita sita mänguga kui kaotada hea mänguga!” kuulutas nurgaründaja Oliver Orav. “Mäng ilus ei olnud kindlasti, oleme ründav meeskond, kes ründab keskmiselt tiimi peale 60 protsendiga. Täna tundus, et pooled löögid läksid punktiks ja pooled olid vead (Selveri rünnakuprotsent oli 44 - M. R.).”

“Eriti hea meel on selle üle, et saime tagasi teha, mis juhtus siin samas Kuressaares paar nädalat tagasi,” meenutas Orav. “Enne mängu lugesin meie sotsmeedia kommentaare, kõik pakkusid 3:2 mängu, vahet pole kummale poole. Istusin hotellitoas ja rääkisin Denisiga ja ütlesin: see mäng ei tule 3:2! Olin täiesti kindel, aga näe - tuli!”

Orava sõnul oli mitte ainult tänane mäng, vaid kogu Selveri hooaeg kui Ameerika mäed. “Alustasime hooaega kehvasti, siis tulime karikasarjas Pärnu vastu trammi alt välja ja lõpuks võitsime karika. Siis enam-vähem hakkas minema, aga vajus jälle ära. Vahering ei tulnud üldse välja, siis jõudsime Eesti meistrivõistlustel poolfinaali, kaks ja pool mängu oli Saaremaa vastu ideaalne, siis tuli mõõn. Pärnu vastu pronksimäng oli kangutamine, sealt pidime uuesti üles ehitama. Ma olin väljas oma põlve ja muude teemadega, ka teistel oli siin probleeme, Kollol, Radzal, vana mees, pikk hooaeg juba selja taga.”

Orava enda vigastuse teemast ei räägitud enne üldse midagi, alles koondise nimekirja avalikustamisega tuli välja, et ta on sinna ringi kaasatud, aga esmalt peab seal tegelema raviga. Niisiis, kui tõsine põlvemure on? “Nüüd võib ausalt öelda, et seis on väga hapu,” tunnistas Orav, et on mänginud läbi valu. “Ma ei ole teadlikult läinud arsti juurde enne hooaja lõppu, ütlesin, et ma ei taha teada. Et ei oleks varianti, mille taha pugeda. Kui oleksin teada saadnud, et kõõluses on väike rebend või mis iganes, siis oleks hea olnud põhjendada oma kehva vormi, aga ma ei tahtnud teada. Eks järgmine või ülejärgmine nädal saan loodetavasti arsti vastuvõtule, siis saan teada, mis seis on.”

Selveri kapten Raadikule tulid lõpuvile järel pisarad silmad, ta kallistas triumfi järel pikalt abitreener Andres Toobalit. "Terve hooaja tunded olid sees," selgitas Raadik. "Minul isiklikult ei olnud samuti väga lihtne, olin ka mitmel rindel vahepeal, kuni karikafinaalini suutsin, pärast enam ei suutnud. Mul teatavasti ka väike laps kodus, see on nagu on, kõik normaalne, alguses panin kogu aeg täisgaas peal, ei mingit puhkust. Eks sealt tulid ka mingid väsimusemärgid, siiamaani on mingil määral. Kõik see asi kokku. Loomulikult ma tahtsin üliväga võita seda karikat ja just Saaremaa vastu, kellele kaotasime meistrivõistluste poolfinaalis. Kindlasti oli see kättemaks väga magus. Eestis mängida ja võita midagi üle pika aja on väga mõnus ja emotsionaalne."

Kuidas tänapäeval kordaminekut tähistatakse? Siin läksid jutud ja arvamused lahku.

Orav oli tagasihoidlikum: "Siin pole mingit tähistamist. Olukord on selline, et kõik peavad oma tervist hoidma, siis on ju koondise poisse ja kõik sõidavad koju. Võib-olla bussis oma ringis saame natuke tähistada, aga kõik sõidame koju ja iga mees hakkab ravima oma vigastusi."

Raadik oli bravuurikam: "Kui koroonat ei oleks, siis muidugi jääks Saaremaale tähistama, kõik need huvitavad kohad, Divad ja asjad, oleksid muidugi ahvatlevad, aga täna on meil üpris pikk sõit Tallinna, eks jõuab bussis ka tähistada normaalselt. Pool tundi oleme ka praami peal, saab sealgi lällata veidi ja... Kõik on võimalik, kes tahab, saab ujuma minna! Vaatame, mis saab. Oleme alati ettearvamatud. Mulle isiklikult meeldib hüpata igalt poolt alla, miks mitte."

Peatreener Rainer Vassiljev kinnitas, et tähistamise puhul ta lisaks terviseameti poolt kehtestatule lisareegleid ei kehtesta ning praami pealt hüppeid teha lubanud Raadiku pärast ei muretse. "Küllap on laevafirmal väljaõpe olemas selleks puhuks," muheles Vassiljev. "Üldiselt on meil kõik mõistlikud inimesed, kui on hetk, tuleb tähistada, kui on hetk, tuleb tööd teha. Ka hooaja sees, see kõik käib hooaja juurde."