Bottas piirdus Itaalia GP ajasõidus alles kaheksanda kohaga ning kaotas võitnud tiimikaaslasele Lewis Hamiltonile ligi poole sekundiga.

"Kaheksas koht pole kindlasti see, mida ma täna püüdsin, eriti kui mõelda, kuidas end kvalifikatsiooni alguses tundsin ja kuidas mul siis läks (soomlane võitis esimese sessiooni - toim.). Kolmanda sessiooni esimeses sõidus läksin teise kurvi ja masina tagaosast kostis raksatus ning see jätkus läbi esimese sektori," kommenteeris Bottas ajakirjanikele.

"Kaotasin palju aega ning sama asi kordus ka teisel läbimisel. Midagi oli valesti. Ma ei saanud üldse oma masina tagaosa usaldada. Vormel tundus viimasel sessioonil rahutu. Sellega polnud enam midagi teha. Kahju, sest kogu nädalavahetuse tempo on hea olnud," lisas soomlane, kes ootab nüüd Mercedese tiimilt selgitust. "Mõistagi olen pettunud, peame välja uurima, mis juhtus."

Hamiltonile järgnesid täna kaks Red Bulli - Sergio Perez(+0,035) ja Max Verstappen (+0,087). Neljanda koha saavutas Ferreri piloot Charles Leclerc (+0,329), esikuuiku lõpetasid Pierre Gasly (Alpha Tauri, +0,379) ja Daniel Ricciardo (McLaren, +0,415).