Kahel korral kaotusseisust välja tulnud Selveri võiduskoor oli finaalis 3:2 (21:25, 25:23, 14:25, 25:19, 15:13). Viimati oli pealinna klubi Baltikumi parimaks kroonitud hooajal 2013/2014.

Võitjate resultatiivseim oli Renee Teppan, kes realiseeris rünnakuid 50%-ga ja tõi 18 punkti. Oliver Orav lisas 13 ja Mihkel Varblane 12 silma.

Saarlaste parimaks tõusis 23 punkti kogunud Hindrek Pulk. Keith Puparti arvele jäi 16 silma.

Avageim kulges finaalile omaselt tasavägiselt ja emotsionaalselt. Geimi keskel suutis Saaremaa Pulga rünnaku järel kätte võidelda 16:14 eduseisu ning Puparti vedamisel geimi lõpus paremini tegutseda. Geim kuulus lõpuks kodumeeskonnale 25:21.

Teine geim algas sama tasavägiselt kui esimene. Selver vahetas Kristo Kollo asemel platsile Andrus Raadiku, kirjutab Volley.ee mängu ülevaates. Teppan viis Selveri juhtima 13:10 ja Saaremaa peatreener Ioannis Kalmazidis kasutas seepeale mõtlemisaega. Mõnepunktiline vahe püsis, ent geimi lõpus jõudis kodumeeskond mitu korda punkti kaugusele. Viiginumbriteni siiski enam ei jõutud. Vahetusest servima tulnud Kollo lõi ässa, viies Selveri ette 24:21. Uuskari äss tõi Saaremaa veel punkti kaugusele (24:23), ent Teppan lõpetas teise geimi Selverile 25:23.

Uuskari järjekordne serviäss andis Saaremaale kolmanda geimi alguses 3:0 edu ja Pulga ässa ning rünnaku järel juhiti 7:3 ning Rainer Vassiljev kutsus Selveri mängijad aru pidama. Äss Sinkkonenilt ja Saaremaa oli ees 12:6 ning sellest Selver enam ei toibunud. Geim kindlalt Saaremaale 25:14 ja tiitlist lahutas neid vaid üks geim.

Neljandas vaatuses oli Selver justkui ümber sündinud ning haaras kiirelt 9:3 eduseisu. Oliver Orav käristas vahe juba 15:8-le ja see geim oli sarnaselt eelmisele ühepoolne ning lõppes Selveri 25:19 paremusega. Nii selgus võitja otsustavas viiendas geimis.

Otsustav geim algas paremini Selveri jaoks, kes läks Teppani rünnakust ette 5:3, ent Saaremaa viigistas 5:5. Punkt-punktis mindi kuni otsustavate hetkedeni. Pulk eksis rünnakul ja Selver pääses ette 13:11, ent järgmisel rünnakul lõi Pulk palli maha. Raadik tõi esimese matšpalli seisul 14:12, ent selle luhtas Pulk – 14:13 Selverile. Mängu lõpetas Pulga serviviga, geim Selverile 15:13 ja kogu mäng 3:2.

Pronksmedalid Jekabpilsile

Eile peetud poolfinaalides seljatas Saaremaa 3:1 Jekabpilsi ja Tallinna Selver sai tulemusega 3:0 jagu Tartu Bigbankist. Bigbanki poolel lahkusid traumade tõttu platsilt Albert Hurt ja Kert Toobal. Nad ei löönud ka täna kaasa ja päris oma mängu tartlased õieti käima ei saanudki. Jekabpils võitis pronksimatši 25:21, 25:22, 25:23.

Võitjate poolel oli pidurdamatus hoos 188sentimeetrine nurgaründaja Kristaps Smits, kes kogus 25 punkti (+17; rünnak 65%). Bigbanki resultatiivseimad: Alex Saaremaa 15 (+12; 71%), Siim Põlluäär 13 (+8; 41%) ning sõrmevigastust trotsides mänginud Märt Tammearu ja Stefan Kaibald, mõlema arvele jäi 10 silma.

Alex Saaremaa: "Meil oli tõesti raske end käima saada. Kerdi puudumine andis tunda, Märdil ka pöial kõige parem ei olnud. Kolmandas geimis unustasime täitsa ära ja läksime lõbusalt mängima. Siis saime isegi suurest kaotusseisust järgi. Aga geimi lõpp läks ära. Hooaeg kokkuvõttes oli üldjuhul ikkagi positiivne - saime selle ühe tiitli kätte, Eesti meistritiitel on ka üks olulisemaid tiitleid. Võib rahul olla."

Märt Tammearu: "Ma arvan, et see oli täna kõik asjad kokku - psühholoogiline pool, füüsiline ja seegi, et osad mehed olid puudu. Me ei mänginud päris enda mängu, Jekabpils tegi omad asjad ära, Kristaps Smits mängis päris hästi ja see neile edu tõi. Hooaja kohta ei saa öelda, et oleksime lati alt läbi läinud, ütleme, et oli keskmine. Läks hästi, oli ka väiksemaid ärakukkumisi, enam-vähem võib rahule jääda."

Kui tänavuse Eesti meistritiitli võitis Tartu, siis Selver pälvis nii Balti liiga kui Eesti karikavõidu. Saaremaa saagiks jäi hõbemedal nii Balti liigas kui kodustel meistrivõistlustel.