Tartu meeskonnal läks mängurütmi kättesaamisega pisut aega. Kuigi kalevlastel jäid mängust kõrvale kolm põhimeest – Karl-Johan Lips, Antonio Williams ja Tyler Roberson – juhtisid nad suure osa avaveerandist. Tartlased lõpetasid veerandaja aga 14:3 spurdiga, mis nad 24:19 ette viis.

Teisel perioodil said Tartu poolelt sõiduvette nii Emmanuel Wembi korvi all kui Robin Kivi kaare tagant. Hästi toetas kaugvisetega ka pingilt sekkunud Oliver Suurorg. Poolajavileks oli Tartu eduseis suurenenud juba 45:32 peale.

Mängu teisel poolajal enam jõujooned ei muutunud. Kodumeeskond hoidis kindlalt paarikümnepunktilist eduseisu ja Kalev/TLÜ poolelt paistis kõige enam silma ameeriklasest keskmängija Jeremy McLaughlin. Kolmanda veerandaja lõpuks juhtis Tartu 68:49 ja võitis lõpuks mängu 86:61.

Viis meest jõudsid Tartu poolel kahekohalise punktisummani. Emmanuel Wembi viskas 18 punkti ja võttis neli lauapalli. Hendrik Eelmäe arvele kogunes 16 ja Robin Kivile 15 punkti. Oliver Suurorg ja Sverre Aav viskasid mõlemad 10 punkti.

Jeremy McLaughlin kogus Tallinna Kalev/TLÜ parimana 22 punkti ja võttis kaheksa lauapalli.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreener Toomas Kandimaa sõnul ei saa sellest mängust suuri järeldusi teha. „Võita on alati meeldiv, aga kahjuks ei olnud Kalev täna täiskoosseisus. Mingeid järeldusi on sellest mängust raske teha, pigem oluline, et kõik jäid terveks ja saame play-offidele minna võidu pealt vastu,“ kommenteeris Kandimaa tänast mängu. „Järgmisel nädalal on veerandfinaali näol tõehetk. Igal juhul läheme lahingut andma. Selge see, et nad on enesekindlust täis ja siiamaani ei ole meil sel hooajal neid võita õnnestunud. Nendega pole lihtne olnud, aga play-off on play-off ja nädala lõpuks on sotid selged,“ ütles Kandimaa.

Tartu Ülikool kogus Paf KML põhiturniiril 11 võit ja 23 kaotust. Sellega asetuti lõpuks kuuendale kohale. Napilt parema võiduprotsendi tõttu said viienda ja neljanda koha vastavalt TalTech ja Rakvere Tarvas, aga seda vähema peetud mängudega. Tallinna Kalev/TLÜ sai kirja neli võitu ja 27 kaotust ning sellega jäädi tabeli viimasele reale.

Järgmisel nädalal peab Tartu meeskond veerandfinaalseeria põhiturniiri kolmandana lõpetanud Raplaga. Esimene mäng on teisipäeval, 20. aprillil Raplas ning teine mäng reedel, 23. aprillil Tartus. Vajadusel peetakse kolmas mäng laupäeval 24. aprillil Raplas.

Mäng täispikkuses:

Play-offid: