Himki on Ühisliigas 11 võidu ja 10 kaotusega seitsmendal kohal, Kalev/Cramo on 6 võidu ja 15 kaotusega kümnes. Himki tegi tänavu kaasa ka Euroliigas, aga seal läks hooaeg täielikult nässu, sest põhiturniiril jäädi 4 võidu ja 30 kaotusega kindlalt viimaseks.

Himki ja Kalevi esimese omavahelise mängu võitis Venemaal 92:74 Himki.

Kalev/Cramo kodulehe teatel on kalevlaste koosseisu osas enne mängu küsimärke. Kalevi ühe liidri Janari Jõesaare Eesti-Läti liiga finaalturniiril saadud kerge vigastus vajab täpsustavaid uuringuid ning tema mängus osalemine on veel ebaselge. Samuti selgub mängupäeval Chavaughn Lewise osalemine, kellele samuti eelmisest nädalavahetusest annab tunda reie tagalihas. Kregor Hermetit vaevavad kerged põlveprobleemid, aga suure tõenäosusega on tema mänguvalmis.

Play-off’i Kalevil enam võimalik pääseda ei ole, kuid teoreetiline variant on kinni püüda 9. kohal asuv Avtodor, kellel 8 võitu ja 14 kaotust. Avtodoril on jäänud veel kohtumised Permi Parma ja Himkiga ning Kalevit ootavad pärast kõnealust matši veel Nižni Novgorod ja Jenissei.

Himki liider ja parima statistikaga mängija on Venemaa täht Aleksei Šved, kes on kogunud 24,4 punkti ja 8,3 resultatiivset söötu. Meeskonna suurim staar on aga sel hooajal olnud pidevalt vigastustega kimpus ning teda ei tohiks olla oodata väljakule ka Kalev/Cramo vastu.

Huvitav saab olema taas platsil näha venelaste viimaste aegade üht suurimat staari, 34-aastast keskmängijat Timofei Mozgovi, kes naasis aprilli keskel väljakule pärast rohkem kui 1000-päevalist eemalolekut.

Erinevate raskete traumade ja teiste probleemide tõttu ei olnud 215 cm pikkune NBA kogemusega koljat platsil käinud pärast 2018. aasta juulis toimunud Venemaa koondise MM-valikmängu. Nüüd oma esimeses kahes Ühisliiga kohtumises pärast naasmist tõi Mozgov Jenissei vastu 6 punkti ja 6 lauapalli ning kostitas Nižni Novgorodi 8 punkti ja 2 lauapalliga.