Toyota uuendatud jõuallikas pole ralliringkondades mingi saladus, aga küsimus on selles, millal see kasutusele võetakse.

Toyota võistkonna tehnikadirektor Tom Fowler ütles DirtFishile, et tegemist on esimese mootoriga, mis on täielikult valmistatud Toyota mootorispordiosakonna Saksamaal asuvas tehases. Varem tegeles mootori timmimisega endise tiimijuhi Tommi Mäkineni firma.

"Mootor on valmis ja läbitud on ka homologatsiooniprotsess. Võrreldes vana jõuallikaga on see parem ja tahame seda kasutada nii ruttu kui võimalik. Me ei tea veel, kas see juhtub Horvaatias või mitte," ütles Fowler.

"Ma ei tahaks detailidest rääkida, aga uue mootori arendus keskendus pigem võimsusele kui väändejõule. Ja nagu tavaliselt, oleme teinud tööd ka vastupidavuse nimel," lisas ta.

Toyota astus uue sammu ka 2022. aasta uue põlvkonna auto arendamises. DirtFishi allikate kohaselt on hübriidajamiga autot nähtud Prantsusmaal teste tegemas. Enne Toyotat on uue põlvkonna sõidukit testinud M-Sport, Ott Tänaku praegune tööandja Hyundai pole kõikide märkide järgi nii kaugele veel jõudnud.