Autosport.com kirjutab, et 13. juunil Montrealis toimuma pidav võidusõit on olnud ohus juba mõnda aega. Ooteseisundis olevat Türgi, mis võttis ka 2020. aastal etapi lühikese etteteatamisega korraldada. Samuti tuleb Türgi puhul kasuks asukoht, sest hooaja kuues etapp sõidetakse 6. juunil Aserbaidžaanis Bakuus.

Radio Canada raporteeris neljapäeval, et Kanada GP jääb ära koroonaolukorra tõttu. Kardetakse, et vormel 1 külaliste kokkupuutel kohalike ringrajatöötajate ja vabatahtlikega võib põhjustada viirusepuhangu. Ning etapi pidamine ilma publikuta poleks ka korraldajatele rahaliselt mõistlik.

F1 sarja pressiesindaja ei soovinud kuuldusi kommenteerida. "Arutelud Kanada promootoriga on jätkuvalt käimas ning meil pole rohkem midagi lisada," öeldi vaid.

Kanada etapi promootor ütles Autosportile: "Radio Canada viitab terviseameti soovituste dokumendile. Meie korraldajatena pole meie tervishoiuametnikelt saanud mingit kinnitust ega kommenteeri enne midagi, kuni me saame ametliku kinnituse."

Kanadas kehtivad riiki sisenejatele ranged karantiinireeglid. F1 boss Stefano Domenicali kirjutas eelmisel kuul Kanada valitsusele, uurimaks võimalike erisuste kohta. Pakuti välja, et kogu vormelirahvas pandaks Montrealis nn "mulli" sarnaselt, nagu tehti eelmisel aastal Abu Dhabi GP-iga, kuhu võistlusega seotud isikud reisisid Bahreinist tšarterlendudega ning püsisid vaid neile broneeritud hotellides. Kuna see tähendanuks ka Montreali hotellipersonali ja ringraja vabatahtlike karantiini jäämist enne võistlusnädalavahetust, ei peetud seda antud juhul praktiliseks.

Sel nädalavahetusel peetakse F1 hooaja teine etapp Emilia Romagna Grand Prix Itaalias Imola ringrajal, mida tuntakse üldjuhul kui legendaarse San Marino GP võistluspaigana. 1. vabatreening algab Eesti aja järgi täna kell 12, kvalifikatsioon on kavas homme kell 15 ja põhisõit pühapäeval kell 16.